Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pevne disky nenalezeny v RAID radici

Vyhod vsetky dodatocne radice, daj si disky normalne do zakl.dosky do RAID tak ako potrebujes, do SATA konektorov ktore su na to urcene (vid navod k doske), nastav si RAID mod podla navodu k doske, a az potom nainstaluj Windowsy nanovo (asi bude potrebne dat mu cez F6 disketu s ovladacom pre ten RAID radic co je v chipsete - najlepsie vyrobit si prislusnu disketu z CD dodaneho k zakl.doske, vid navod k doske).
Ak mas nainstalovane Win na jednom disku tak nemozes len tak urobit RAID a cakat ze tie nainstalovane Win nabehnu. Nenabehnu. Treba ich nainstalovat na to raid pole.

Akonahle pouzijes nejake dodatocne radice (nechapem naco) tak s tym je len viac problemov ako bez nich. Disk na radici by si nemal vidiet v BIOSe dosky, ale len v BIOSe toho radica (pri POST mackat specialnu kombinaciu klaves, vypise ti to na obrazovku - napr. zvykne to byt Ctrl-S).
V BIOSe zakl.dosky je potom dobre zakazat zbytocne radice (ak su nejake dodatocne na doske).
Ak ti instalator vypise ze nemas ziadne disky tak si mu dal nespravny ovladac po F6, alebo si v BIOSe radica nieco blbo nastavil (Ctrl-S apod a nastavit spravne RAID mod apod podla navodu k radicu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny