Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formátování HDD, nelze při reinstalaci ani z Winů

Prosím o radu, jsem absolutně znechucenej a v pasti.
Měl jsem plnej HDD, zálohoval jsem si svoje důležitý věci a pustil se do reinstalace Windows (Xp, home edition, pack2) z originálního instalačního cd. Problém nastal ve chvíli, kdy jsem si měl vybrat oddíl pro instalaci. Můj harddisk má velikost 160GB a zobrazované oddíly byly dva - jeden asi 8MB (nevím proč tam je ale budiž) a druhej je vlastně C:/ (volnýho bylo už jen 5 GB). Rozhodl jsem se smazat oddíl C: , ale nalásilo to, že to nelze. Vytvořit novej oddíl taky nejde, navíc už tam není moc místa pro novej.
Prosím o radu, vyzkoušel jsem vše co bylo v mejch silách. Zkoušel jsem bootovat z disket, z různejch programů, zkoušel jsem v DOSU psát příkaz format C: a nic z toho naformátování hadru nevyřešilo. Děkuju moc za odpověďi. Ondra K.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
fakt moc prosim je to dost akutni :-( nový
OndraK 15.02.2008 17:20
OndraK
Rozhodl jsem se smazat oddíl C: , ale nalásilo to, že to nelze. Vytvořit novej oddíl taky nejde, nav… nový
Pavel 15.02.2008 17:26
Pavel
Nabootovať z cd, dole budeš mať nápovedu,tých 8mb si nevšímaj.Nastav sa na partition a daj odstrániť… nový
Julo 15.02.2008 17:30
Julo
Který program si mám teda na to stáhnout? dekuju nový
OndraK 15.02.2008 17:54
OndraK
Je správně nastaveno bootování? Tedy na CD-ROM? Vzpomínám si, že moje první formátování probíhalo ta… nový
shark.jd 15.02.2008 17:39
shark.jd
Jo takhle mi to presne hlásí, vím že kdysi jsem si bios nějak optimalizovával. Mám ho teda vrátit do… nový
OndraK 15.02.2008 17:43
OndraK
Nastav správně bootování. Na první místo dej CD-Rom. nový
shark.jd 15.02.2008 18:07
shark.jd
Díky mockrát, na první místo jsem dal CD-ROM a konečně mi šel naformátovat ten oddíl. Fakt dík moc :… poslední
OndraK 16.02.2008 10:52
OndraK
Těch 8MB, co tam vidíš, to je "dokonalost" mrkvosoftího formátovacího nástroje, ale má to tam svůj s… nový
Theseus 15.02.2008 21:47
Theseus

Rozhodl jsem se smazat oddíl C: , ale nalásilo to, že to nelze. Vytvořit novej oddíl taky nejde, navíc už tam není moc místa pro novej.

Opravdu ti instalátor nedokáže odstranit oddíl? Jakou chybu přesně ti píše?

Pavel

Nabootovať z cd, dole budeš mať nápovedu,tých 8mb si nevšímaj.Nastav sa na partition a daj odstrániť partíciu .Zopakuj to ak tam máš viac partícií.Po odstránení stlač C, /create partition/.Ak chceš viac partícií, musíš zadať veľkosť.Potom nasleduje formát a inštalácia.

Je správně nastaveno bootování? Tedy na CD-ROM? Vzpomínám si, že moje první formátování probíhalo taky takhle. Při pokusu o smazání to nahlásilo, že jsou na oddílu C soubory z woken a že nejdou smazat. Bylo to špatně v BIOSU.

Těch 8MB, co tam vidíš, to je "dokonalost" mrkvosoftího formátovacího nástroje, ale má to tam svůj smysl. Do této části si ten "nástroj" ukládá veškeré informace o průběhu, způsobu a výsledku formátu, kterým se na disk působí, včetně vytváření a nebo zrušení partitions.

Nejschůdnější možností by asi bylo pro tebe si stáhnout tohle:
http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils /Partition-Magic.shtml

Pak si nachystej 2ks naformátovaných , funkčních disket a ten soft pak nainstaluj.
V průběhu instalace tě to vyzve, jestli chceš vytvořit "butovací" verzi pro DOS, tak potvrdíš, že ano a řídíš se průvodcem, který tě vyzve k zasunutí těch disket postupně (označ si ty diskety, kerá bude č.1 a která č.2). Až to celý dojedeš, dodělej instalaci toho programu a po nainstalování si rovnou zreset kompa a "nabutuj" z diskety č.1, ta ti nabutuje a pak tě vyzve, abys vložil "dvojku", po té ti pak ten program naběhne pod DOSem a není boha, aby ti zabránil ti ten disk naformátit nebo nějak upravit...
No, je mi dopředu jasný, že po tobě asi chci moc, tak ten hadr vyndej a naformátuj ho na jiným kompu někde, v rámci možností...
Stejnak se mi nezdá, že by ti ve win instalátoru nešlo ani zrušit oddíl nebo ho formátovat, něco z toho jít přeci musí...Ta "reinstalace", pokud ji spouštíš z prostředí windows ti samozřejmě brání ty disky jakkoliv mazat nebo rušit, to je daný, proto musíš nastartovat pc přes instalační cd s winama, ne z prostředí, kdy už jsi přihlášenej ve windows..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru