Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s předními USB konektory

mám tuhle bednu http://www.seznamzbozi.cz/skrine-pro-pc-c3085/euroc ase-middletower-8023-p1328701.html a právě přední dvě USBčka mi dělají paseku.Mám na nich k dispozici 500mA.Telefon připojím normálně,bere 2mA. Když chci zapojit 1G flešku která bere 200mA tak na poprvé mi zamrazí PC a objeví se hláška :Zařízení překročilo limity napájení příslušného portu.Pomoc při řešení problému................atd.Tak ji musím vytáhnout a zasunout znovu,Pc se rozjede a znovu hláška: Toto zařízení USB může pracovat rychleji pokud jej připojíte k vysokorychlostnímu portu USB 2.0.Seznam dostupných portů zobrazíte ..........Kliknu a zobrazí se USB Root Hub s 8 nepoužitými porty.A jsem v pasti panč tomu už nerozumím.Pokoušela jsem se problém odstranit pomocí nápovědy.Ovládače mi to lepší nenašlo, ve vlastnostech těch portů žádná chybová hláška není,vše je v pořádku.Koupila jsem si foťák nainstalovala co k němu patřilo a když ho zapojím do kterékoli z těch dvou přípojek tak mi PC zmrzne úplně a musím restartovat.Zadní porty fungují bez problémů.Počítač mám zasunutý ve stole a kdybych se pod něj měla soukat pokaždé když potřebuju zapnout foťák tak ho rači sypnu do popelnice.PC je Intel Celeron,CPU 2,66Hz,512MB RAM a používám XP Profesionál 2002.Doufám že jsem problém popsala dostatečně.Jestli mi prosím můžete někdo poradit tak budu vděčná.Děkuji

Předmět Autor Datum
Sacuju to na blbe pripojeny celni header - takhle se to chova, kdyz technik perfekcionista zapoji i…
mif 17.02.2008 19:58
mif
do bchoru teda sahat nemůžu,najdu si teda nějakého zkušeného HWistu.Díky moc ;-)
carunka 17.02.2008 20:17
carunka
kdyz neni mozno delat upravy v bedne (chybi znalosti, invence, chut, nechybi na case plomba), navrhu…
gullman 17.02.2008 20:59
gullman
Možná zakončit tu prodlužku USB hubem, vyzbrojeným el. adaptérem.
Paullus 17.02.2008 21:09
Paullus
to radsej neodporucam, niektore zariadenia maju problem ak su za hubom, a pri tom co zapaja (telefon…
MM.. 18.02.2008 13:55
MM..
Mas to asi blbo zapojene do dosky. Napoveda ani nic vo Windows ti nepomoze, jedine zapojit to spravn…
MM.. 18.02.2008 13:53
MM..
dík za tip s lepicí páskou :) zatím mi ten konec jen tak vlaje. dával jsem zrovna nový board do nové…
lední brtník 18.02.2008 17:36
lední brtník
Len po lepiacej paske po rokoch asi budu na kejse stopy po lepidle :-) To co pises moze byt aj skrat…
MM.. 18.02.2008 18:08
MM..
tolika poradců, tak to já se na to podívám tedy.Stejně mi začal hučet ventilátorek tak ho musím oprá…
carunka 18.02.2008 18:46
carunka
Dobre by bolo najprv skusit do zadnych konektorov ktore su "tesne nad sebou" zapojit ten telefon aj… poslední
MM.. 18.02.2008 19:01
MM..

Mas to asi blbo zapojene do dosky. Napoveda ani nic vo Windows ti nepomoze, jedine zapojit to spravne.
Riesenie pre laika: kupit si USB predlzovaci kablik a strcit ho dozadu, druhy koniec dat dopredu, napr. vedla PC, a prilepit k PC lepiacou paskou :)

dík za tip s lepicí páskou :) zatím mi ten konec jen tak vlaje.
dával jsem zrovna nový board do nové bedny, po připojení usb okamžitý reset, v zapojení jsem nevykoumal nic.
pokud je flashka připojena před startem, je normálně detekována a funguje - to by odpovídalo tomu co píše mif, ale spíš jako "vlastnost" boardu, zem má každý konektor svoji.
takže než to propojím 1.5 drátem, použiju tvůj zlepšovák.

Len po lepiacej paske po rokoch asi budu na kejse stopy po lepidle :-)
To co pises moze byt aj skrat niekde na konektore/doske s konektormi ked tam nieco strkas (vtedy s tym mechanicky kyves) napr. skrat na kejs apod. Mozes skusit pri vypnutom PC strcit predlzovak do predneho konektora, zapnut PC, a USB stick strcit do predlzovaku, vtedy uz na kejse sa s nicim nekyve. Ak to potom pojde tak poriadne pozriet ten konektor/dosku s konektormi v kejse ze kde tam pri kyvani vznika skrat.
Uistit sa ze to nie je bluescreen (vo Win vypnut restart pri zavaznej chybe), a ze je drat vnutri v kejse tieneny. Ak su to len tak pohodene dratiky tak to moze nejak zblbnut ovladac vo Win kvoli chybam prenosu, ked tam je USB2.0 zariadenie.
Uistit sa ze kazdy jeden dratik ide tam kde ma ist (podla pinoutu v navode k zakl.doske a rozobratim kejsu aby si sa dostal k tym prednym konektorom).

mif mal asi na mysli ten obal konektorov, ten by mal byt spojeny tusim s kejsom (alebo nemusi byt zapojeny nikam ale lepsie by malo byt ked je spojeny s kejsom). Ak pri zapojeni obalu na kejs vznika problem tak je to bud problem dizajnu dosky, alebo nejake skraty v smejd konektoroch.

Dobre by bolo najprv skusit do zadnych konektorov ktore su "tesne nad sebou" zapojit ten telefon aj USB stick. Vtedy sa totiz berie ze sucet nesmie prekrocit 500mA (vzdy pre dva konektory "nad sebou"). Ak zapojis telefon dopredu a USB stick dozadu, alebo obe dozadu do "vzdialenejsich" konektorov (ak su vuzadu viac ako dva), tak kazde jedno zariadenie moze odoberat 500mA.
Neviem odkial mas ten udaj 2mA pre telefon, ak je napr. v kabliku nejaka elektronika tak to moze odoberat aj viac...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru