Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem je přetaktování procesoru v pořádku?

Mám Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz, základovku ASUS P5KC a přetaktoval jsem procesor na 3.25GHz....V BIOSu mi ukazuje rychlost procesoru 3.25GHz,ale třeba v programu CPU-Z mi ukazuje střídavý takt CPU - násobič taktu skáče střídavě z hodnoty x6.0 /2430MHz/ na hodnotu x8.0 /3400MHz,takže vůbec nevím zda je tohle kolísání v pořádku,nebo je to běžný jev...Děkuji za pomoc...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě se možná vyplatilo taktovat tak před pěti lety. V dneš ní době je to zbytečné.
Kráťa 19.02.2008 01:27
Kráťa
Naopak, teprve v dnešní době tím lze získat skutečně zajímavé procento výkonu navíc, a to bez zvlášt…
anarchist 19.02.2008 02:02
anarchist
Podle mě to mělo smysl v dobách, kdy si zvednul takt procesoru ze 700 MHz na 1000 MHz a Word mu star…
Kráťa 19.02.2008 13:49
Kráťa
Přesně tak v dnešní době výkon CPU pro většinu lidí dostačuje a proto se podle mě ještě AMD drží doc…
Keeper 19.02.2008 14:16
Keeper
O kolko ma intel rychlejsie CPU ako AMD? O par % za dvojnasobnu cenu? Ziadna normalna firma sa nesna… poslední
MM.. 19.02.2008 14:22
MM..

Naopak, teprve v dnešní době tím lze získat skutečně zajímavé procento výkonu navíc, a to bez zvláštních úprav na systému chlazení. Obzvláště u "šizených" procesorů typu DualCore, kdy ty už zřejmě pro vysokou kvalitu výroby nevznikají z méně povedených kousků, ale ze stejně kvalitních základů jako verze plnohodnotné. Sporné ovšem je - a na to zřejmě narážíš - jaké procento uživatelů dokáže přidaný výkon navíc skutečně smysluplně využít. Malé, protože výkon tak nějak předběhl dobu (=potřeby běžného uživatele).

Podle mě to mělo smysl v dobách, kdy si zvednul takt procesoru ze 700 MHz na 1000 MHz a Word mu startoval o setinu vteřiny rychleji. Tím je vlastně i zodpovězeno, že záleží na tom, co se na počítači dělá. Pokud běžné věci, je taktování zbytečné. Smysl to možná může mít, když si chce člověk zahrát nejnovější hry a jeho počítač na to nestačí, jelikož nový si koupí až za dva měsíce. :-)

Přesně tak v dnešní době výkon CPU pro většinu lidí dostačuje a proto se podle mě ještě AMD drží docela dobře i když má intel rychlejší CPU ale většina lidí to už nepotřebuje a tak si raději koupí levnější AMD X2 a bohatě jim to stačí a ani nepocítí že by to chtělo rychlejší procesor. Sice se Intel snaží dělat rychlé CPU ale to bylo lákadlo dříve když bylo znát na výkonu ale ted už je to zbytečné.

O kolko ma intel rychlejsie CPU ako AMD? O par % za dvojnasobnu cenu?
Ziadna normalna firma sa nesnazi delat rychle CPU. Keby sa snazili tak je rychlost CPU dnes uplne inde. Kazda firma vcetne intelu sa snazi len o jedno: vytvarat financny zisk. To je jediny ciel kazdej firmy, nikdy nic ine cielom nebolo, a ani nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru