Předmět Autor Datum
Nejsem odborník, takže jen názor: Obecně - pokud vše funguje, jak má, tak je to otázka několika sek…
Eva_M 02.03.2008 17:43
Eva_M
JJ souhlasim :D já ma Gmail:D nekdy emaily chodí hned ale nekdy třeba za 5 min což jeste neni tak ho… poslední
Xavier 02.03.2008 17:46
Xavier

Nejsem odborník, takže jen názor:

Obecně - pokud vše funguje, jak má, tak je to otázka několika sekund i při větší velikosti emailu a bez ohledu na vzdálenost, na kterou ten email posíláš. Zpoždění při doručování emailů jsou IMHO způsobeny nějakými problémy "na trase" - nedostatečná kapacita serverů, pomalé připojení, zachycení emailu nějakými filtry apod. Samozřejmě jde taky o to, jestli ten email neobsahuje viry, není to spam atd.

V jednu dobu se mi stávalo, že např. emaily odeslané z něco@seznam.cz chodily rychle jen v případě, že šlo jen o prostý text, zatímco emaily s přílohami či s vloženými fotkami chodily na tytéž adresy několik hodin, ba i dní. Asi to v seznamu měli nastavené tak, že prioritně propouštěli malé emaily, a ty velké odkládali kamsi do fronty a pouštěli je, když byla volná kapacita.

Obdobné filtrování či zpožďování může způsobovat leckdo - tvůj provider, správce sítě atd.

IMHO tedy rychlost doručení emailu ovlivníš nepřímo třeba tím, že máš spolehlivého providera a email u bezproblémového poskytovatele (např. Gmail) a že máš rozumně nastavené filtry a zabezpečení = aby to chránilo, ale neznemožňovalo rozumnou práci. Totéž samozřejmě protistrana.

Jsem zvědavá na názory odborníků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru