Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sesíťování PC

Zdravim. Mam doma v síti 3 PC (přes router). Všechny PC tudíž můžou na internet. S jednim PC mam ale problém, nemůžu se k němu dostat z ostatních 2 PC, ale můžu z něj normálně do ostatních dvou PC. Zkoušel jsem u všechno, manuální, automatický nastavení IP, firewall mam vyplej. Nefunguje ani ping na tento PC. Zvláštností ale je, že když jsem na něm měl naimstalovány XP Home v. 2002 bez SP2 (ten jsem tam dodal po nainstalování systému), tak to fungovalo, ale teď jsem tam z důvodu padání systému, bordelu v PC dal ty samý Win., ale ty už měli SP2 v 'sobě'.
Čim by to mohlo být že nefunguje sdílení jen jedním směrem? Všechny ovladače mam nainstalovány. Všechny PC mají XP Home.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
základní axiom: home jsou použitelné na doma jako koncový terminál internetu. ale sesíťovat home mez…
lední brtník 03.03.2008 13:19
lední brtník
Brtniku prrr ! z financnich duvodu mam doma na dvou pc celkem 2x XPhome, za routrem (DHCP server).…
gullman 03.03.2008 13:27
gullman
já vím že to jde, nepředpokládám že by bill byl až takový tukan který hodí xp home na trh, ony nejdo… poslední
lední brtník 03.03.2008 15:22
lední brtník

základní axiom: home jsou použitelné na doma jako koncový terminál internetu.
ale sesíťovat home mezi sebou ... asi to jde, ale ty nervy 3-[

pc máš připojené přes společný router, to znamená že mají až na ip stejné nastavení sítě.
firewall píšeš že je vypnut (což je špatně, ale jsou to tvoje windows). pro ping bys v něm akorát povolil výjimku pro "icmp", pro přístup na cizí disky zas výjimku "sdílení souborů a tiskáren v místní síti"

čili pokud ti nejde ping - rozdrbal sis nastavení sítě.
na všech pc si dej start - spustit - cmd.exe [enter] ipconfig -all
výpisy porovnej (jdou označit myší a enter kopnout do schránky)
potřebuješ ip/masku, brána=ip routeru, dns je lepší nastavit rovnou na providera

pokud půjde ping a přesto nepůjde sdílení, nejspíš není povolený účet guest - mám pocit že stupidní xp home ho pro sdílení vyžadují.

protože home používají zjednodušené sdílení, je možné že naštěstí nedovolují sdílet celý kořen disku, ale až vybraný adresář. směle zkoušej.

Brtniku prrr !

z financnich duvodu mam doma na dvou pc celkem 2x XPhome, za routrem (DHCP server). Oboje XPcka houmy pak jsou vybaveny Zonealarmem free a AVGckem free (windousni fw vypnut), sitovky nastaveny jako DHCP klient (obtain adress automatikly). Nastavene sdilene adresare a vsecko frci vcetne tisku. Na prvni pokus a to i po nekolika reinstalech a bez zadnych rosad s uctem quest.
Houmy nemaj vzdalenou plochu (server, klienta ano) a nejsou schopne pripojeni se v domene. Zadne dalsi rozdily vedle profiku jsem nepozoroval (tehdy staly vo litr min).

Howgh.
Tady bude jinej problem.

já vím že to jde, nepředpokládám že by bill byl až takový tukan který hodí xp home na trh, ony nejdou vzájemně prosíťovat, a nikdo si toho dodneška nevšim.
jenže všichni co lezou na tvoje pc se ti identifikují jako guest - a nastavuj si pro ně nějaká přístupová práva - toto jsou home, prostě hnus.

nic z toho však nebrání tazateli aby mu nešel ping nebo sdílet disky. já taky nečekám že to nefunguje jen proto že home nemám rád a uráží mé estetické cítění.
cenovou úsporu jako argument plně chápu, pokud bych to dnes kupoval za své, budu bohužel nejspíš volit stejně.

nějaké cesty jak zjistit problém jsem snad naznačil, čili řešme co nefunguje (pokud se nám ještě tazatel laskavě ozve), ne co se mi nelíbí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru