Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Material

Potrebujem nejaky dielektricky material ktory sa da lahko roztavyt a naliat do formy. Musi byt dobre polarizovatelny. Skusal som plexisklo ale neslo to poriadne roztavit. SKusil som aj PET ale po roztaveni a ztuhnuti mi to zosivele a bolo velmi krehke. Potom som rozmyslal nad nejakym epoxidom abo co ale to nemam a kupovat tolko nechcem. Takze prosim o nejkau radi co mam roztavit a po stvrdnuti bude dielektricke, polarizovatelne, priesvitne nemusi byt to nie je podmienka. Poradte mi nejaky najskor plast. A ako najlepsie ho dostat do tekuteho stavu. A pkial mozno tak bezne plasty ku ktorim sa dostanem lahko. Diki.

Předmět Autor Datum
K čemu to má být? Jak to má být velké? Co chce básník říci že to má být polarizovatelné? Něco takové…
Yarda 05.03.2008 10:05
Yarda
A to já bych zase zkusil místní kutilskou poradnu kutilska.poradna.net
Kráťa 05.03.2008 11:54
Kráťa
Na ohřívání plexiskla opatrně, mohl by jsi se tak trochu přiotrávit a musíš vzít v úvahu, že plastov…
čumil 05.03.2008 11:46
čumil
jj, k cemu to? Co myslis tou polarizovatelnosti? To netusim tak tipnu: vosk (nizka TT), kalafuna (k…
gd 05.03.2008 12:04
gd
uz to tu bylo 203808-elektret
kmiki 05.03.2008 14:59
kmiki
Zkus polystyren
Pytlík 05.03.2008 16:28
Pytlík
Aha diki Tak ten Dentakryl bude idealny. A inak pri tom plexi ano daval som bacha prui taveni. ALe a… poslední
Martin z KE 05.03.2008 21:06
Martin z KE

K čemu to má být? Jak to má být velké? Co chce básník říci že to má být polarizovatelné?
Něco takového se dělalo z dentakrylu - pamatuji si jak kolega dělal rámeček k displeji. Lukoprénem oblepil rámeček co chtěl napodobit, po ztuhnutí lukoprénové kopyto z rámečku stáhnul a nalil do něj dentakryl. Také mne napadá použít tyčinky do lepicí pistole, jen nevím jak to dostat z formy až to vychladne. Zkusil bych se zeptat na www.elchemco.cz. Bývají i na Amperu ale to je asi moc z ruky.

Na ohřívání plexiskla opatrně, mohl by jsi se tak trochu přiotrávit a musíš vzít v úvahu, že plastové materiály při tavení za přístupu vzduchu (kyslíku) většinou degradují. Těžko jim zajistíš inertní atmosféru, evetuálně snížený tlak. Takže cesta odlití nějaké pryskyřice je možná schůdnější.

jj, k cemu to?

Co myslis tou polarizovatelnosti? To netusim tak tipnu: vosk (nizka TT), kalafuna (krehkost), silikon (mekkost)... proste temer cokoliv. Nejjednodussi by bylo asi roztavit sklo...

PS: zkus vzpomenout na chemii: PE, PP, PVC apod. se delaji z granulek. Takze u plastu musis take dodrzet technologii vyroby (napr. strikani do kyseliny za vysokeho tlaku atd.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru