Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno W2003 server - problém s tiskem

může mi někdo poradit, prosím, už mi z toho hrabe...

k serveru s Win2k3 se klienti připojují terminálovým přístupem. Jeden z nich (PC1) má nainstalovanou tiskárnu HP laserjet 1015, nasdílenou pro druhý počítač (PC2), ten je fyzicky asi 5 metrů od něj. Pokud se PC2 konektne k serveru, vidí na něm i tiskárnu, je u ní napsáno "relace od PC2". Pokud se konektne PC1, tak žádnou tiskárnu na serveru nevidí. Ovládače pro tu tiskárnu jsou na serveru nainstalované, PC2 normálně tiskne. PC1 může tisknout pouze místně. V nastavení PC1 i PC2 je v terminal klientovi nastaveno "připojit tiskárny" a "připojit místní disky". Na obou PC je WinXP SP2 CZ, až do včerejška všechny aktualizace. PC1 byl včera kompletně nainstalovaný znovu (formát C: atd...). Myslel jsem si, že to dělá firewall, ale ani po vypnutí se situace nezměnila. Místní disky se k terminálu připojí z obou PC správně. Můžete mi někdo poradit, jak přimět PC1, aby se ta zkurv... tiskárna začala připojovat? Dík.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no obecne pripojit USB tiskarny terminalove na w2k3 z vlastni zkusenosti vim ze je dost problem, kol…
djdave 06.03.2008 22:01
djdave
no vidíš - já kupuju už jen tiskárny s printserverem :o)
touchwood 06.03.2008 22:52
touchwood
no pres port s klasickym tcp ip protokolem jsem tam ani pres prinserver tu tisk taky nedostal. Ale k… poslední
djdave 07.03.2008 15:40
djdave

no obecne pripojit USB tiskarny terminalove na w2k3 z vlastni zkusenosti vim ze je dost problem, kolikrat nepomohlo nic jineho nez tiskarnu fyzicky pripojit k serveru, nainstalovat olvadace a pak ji vratit zpet ke klientovi a uz to slo.
Nicmene na 64bit serveru neproslo ani tohle, od te doby kupujem nove tiskarny jen s LPT, nastesti HP jeste dela model 2014:) a tech USB jsme meli jen tak 5proc :) ...

no pres port s klasickym tcp ip protokolem jsem tam ani pres prinserver tu tisk taky nedostal. Ale kolegovi pres ten prinstserver to jde, ma ji zahadne pres nejakej prinmanazer misto klasickeho tcp ip ani nevi jak k tomu prisel :) budu to muset jeste vyzkouset ... To pak reseni pro usb je.
Windows server 2008 uz pri ale nechavaji vse na lokalnim ovladaci takze by nemel byt pak problem ... v budoucnu :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru