Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí disk pro vysokou zátěž?

Poté, co mi odešly dva externí disky WD My Book (oba 2.5 palce) hledám externí disk - dvouapůl či třiapůlpalcový - co vydrží vysokou zátěž. Tou mám na mysli masivní kopírování malých souborů (cca 200 až 600 MB celkem) a to opakovaně, řekněme dvě hodiny v kuse.

Poradíte mi něco, co takovou zátěž vydrží?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokud je více než hodinu maximálně zatěžuješ, je třeba dbát na kvalitní napájení a dále pak na chlaz…
touchwood 06.03.2008 19:01
touchwood
Nijak jsem si přehřívání za provozu nevšiml. Jeden disk odešel za klasickýho zvuku klapání, u druhýh… nový
Pavel 06.03.2008 19:12
Pavel
Já bych si koupil externí box 3,5 z kovu a dal dovnitř buď starší disk a koupil si do pc větší nebo… poslední
MM_tank 07.03.2008 00:15
MM_tank

pokud je více než hodinu maximálně zatěžuješ, je třeba dbát na kvalitní napájení a dále pak na chlazení. Typickým nedostatkem boxů je špatné chlazení (ideální je celokovové tělo).

P.S.: podle mě WD moc 2.5" disky neumí. Já bych zvolil buď Fujitsu nebo Toshiba, případě Seagate

Já bych si koupil externí box 3,5 z kovu a dal dovnitř buď starší disk a koupil si do pc větší nebo tam dal nějaký co nejmíň topí /nejspíš samsungy viz test disků/ nebo bych tam dal disk kterým momentálně víc fandím /wd a provedení sata/.

Mám myslím podobné dva boxy tohoto výrobce product.jsp, ale je to usb i fw a sehnal sem je za půlku v doprodeji;-) Živím tam strší disky proto pata.

Všiml jsem si třeba i toho že napájecí adaptér dává napětí 5voltů i 12voltů a je tedy i kvalitnější než většina boxů které jsou napájeny 12v a vevnitř si to na upravují na potřebných 5v pro elektroniku disku - -což znamená že se boxy víc zahřívají.

LAN disky jsou podle mě pro tebe nepoužitelné díky šílené pomalosti-často skutečná rychlost jako kdysi s 10mbit síťovkama/ =jedno cdčko za 15-20minut/. Viz jakýkoliv test lan disků. To už si můžeš postavit nějaký miniserver s 1gbit síťovkou, bez sw a disků to vyjde tak na trojku / s novým hw/.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru