Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hledám machra či Hekra nebo odborníka jak otočit o 180° Web kameru u notebook ASUS K50IJ, kde se tat…
Galapetr1 04.01.2021 19:12
Galapetr1
Taky jsem to řešil a je to tak, že opravdu ovladač od Microsoftu obrazí obraz o 180 %. Jedná se o ov…
FixExa 05.01.2021 17:17
FixExa
Děkuji Vám FixExa za určitou radu ohledně otočené kamery, ale dokonce jsem přeinstaloval notebook na…
Galapetr1 08.01.2021 12:34
Galapetr1
Co přesně to hlásilo za chybu při instalaci ovladače?
Wikan 08.01.2021 12:36
Wikan
Chybí soubor INI
Galapetr1 10.01.2021 12:04
Galapetr1
Přesné znění hlášky by bylo ideální.
Wikan 10.01.2021 12:20
Wikan
Tato zpráva vyskočila při instalaci WIN 7, kde jsem stáhl ovladač. Jinak jsem dnes stáhnul program M… nový
Galapetr1 10.01.2021 15:36
Galapetr1
Pro Galapetr16392Wimkam. Mám podobný problém.Ve W10 potřebuji obraz kamery o 90°. Poradí mi někdo. D… nový
a.noja 07.10.2021 23:37
a.noja
Přehodit dráty nejde, kdoví co vedou, patrně bude druhý stíněný k mikrofonu. Jediná možnost je otoči… poslední
Rce 08.10.2021 00:07
Rce

Hledám machra či Hekra nebo odborníka jak otočit o 180° Web kameru u notebook ASUS K50IJ, kde se tato závada k mému nepochopení projevuje ,že snad žádná značka notebooku tento problém nemá. Psal jsem do zastoupení ASUS CZ. a tam mi napsali, že pro program WIN 10 nejsou ovladače k dispozici. Tak jsem nainstaloval WIN 7, kde ovladače jsou a stejně ovladač nainstalovat nešel. Na YouTube jsou určité videa jak obraz obrátit ovšem vše v cizí řeči a hned problém a těžké pro dříve narozené se něčeho dopídit. Psal jsem do servisu, kde mi napsali ,že nejdříve budou muset provést diagnostiku a oprava se bude pohybovat kolem 1500 Kč. Jenom jsem chtěl požádat určitého super-odborníka, který umí vyrobit určitý ovladač nebo poslat video na YouTube v Českém jazyce. Máme sice odborníky, kteří sedí na pozici v zastoupení ASUS poradna CZ a nic neřeší ten jejich návod co na stránkách uvádí nepomáhá. Prosím o jedno srozumitelné video v Českém jazyce bych na YouTube s poctou uvítal. Děkuji Vám všem. kteří se nad tímto problémem pozastavíte a určité znalosti či poznatky uvedete zde.

Taky jsem to řešil a je to tak, že opravdu ovladač od Microsoftu obrazí obraz o 180 %.
Jedná se o ovladač pro Windows 10 - ten opravdu neexistuje a ten co je součástí Windows obrací obraz.
Dá se upravit INF soubor pro konkrétní čip kamery (je jich tak cca 8) z Windows 7 64b, ale pro můj typ kamery opět neúspěšně.
Oficiálně funguje ve Windows 7, viz stránky výrobce, kde se dá i stáhnout (a musí být) originální ovladač od Asusu.
Je totiž taky možné, že kameru z nějakého důvodu otočili (kabely, místo, kontakty, místo) a upravili si pro to ovladač - asi jim to přišlo jednodušší.
Podpora pro Windows 10, pro tuto řadu není.

Děkuji Vám FixExa za určitou radu ohledně otočené kamery, ale dokonce jsem přeinstaloval notebook na Windows 7 otevřel jsem stránky ASUS K50IJ a stáhnul všechny ovladače, které jsem postupně instaloval ovšem ovladač pro kameru mi hlásil, že nelze nainstalovat. Prostě jsem myslel ,že na WIN 7 nainstaluji WIN 10, ale bohužel ovladač mi nejde ani nainstalovat na WIN 7 přesto ASUS tento ovladač na stránkách uvádí. Mám ještě dotaz zda nevíte, které kabely mám otočit. existuji tam na kameře 4 vodiče tedy myslím na kolektoru u desky nebo přímo u kamery pod rámečkem LCD. na kolektoru jsou jsou čtyři vodiče 2 krajní jsou společný tak. zvaně .stíněné a ty dva uprostřed by možná šli zaměnit ovšem nejsem si zcela jist, aby nedošlo k určitém poškození kamery nebo základní desky. Už jsem tuto situaci řešil před nedávnem ,že kameru pod rámečkem otočil, ale práce to byla zdlouhavá a náročná kde jsem musel kabely přestřihnou a prodloužit delším vodiči a kameru vystředit.
Tak pokud je možné kabely uprostřed zaměnit bylo by velice jednoduší a vše vyřešeno ,ale nejsem si zcela jist a nemám určité schéma zapojení. Tak se dotazuji zda máte znalosti s tímto zapojením budu rád za každou radu. Ještě bych se rád dotázal o trochu podrobnější popis souboru INF o kterém se zde zmiňujete v předešlém komentáři. S pozdravem dne Galapetr1

Tato zpráva vyskočila při instalaci WIN 7, kde jsem stáhl ovladač. Jinak jsem dnes stáhnul program ManyCamSetup a ten mi kameru otočil, tak jsem problém vyřešil. Děkuji Vám za společné řešení mého problému a přeji mnoho zdraví. Galapetr1

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru