Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kytara z ebay - poradíte co a jak?

Dobrý den všem,

Na www.ebay.com jsem objevil kytaru, kterou bych moc rád měl doma (tady ji nikde neseženu). Odkaz je tady:

http://cgi.ebay.com/Gibson-CL-20-Standard-Plus-Acou stic-Guitar-NR_W0QQitemZ200206196954QQcmdZViewItem? hash=item200206196954

Protože jsem na ebay nikdy nenakupoval, tak bych se vás rád zeptal na některé věci. Ty články Jana Fialy zde na portále a jiné jsem si přečetl a tedy jakousi představu mám. Spíše bych rád věděl "podrobnosti", které můžete vy zkušenější s nákupy tam z toho odkazu přečíst - zatím jsem udělal to, že jsem založil na ebay vlastní účet a napsal jsem prodávajícímu, zda by byl ochoten to poslat do ČR. On má v destinacích uvedeno jen USA, ale podle některých doporučení stojí za to zkusit prodávajícímu napsat (úspěšnost je prý tak 50%).

Dále je problém, že nevlastním mezinárodní platební kartu (registrace na PayPal). ČS u které mám účet nabízí několik typů (Visa Electron, Visa Classic, Maestro, Master Card..) tak nevím, která je pro tyto účely nejvhodnější (tipoval bych, že je to jedno) a jak dlouho vyřízení trvá.

a konečně poslední věc, která by mne zajímala je samotný transport do ČR a s tím spojené náklady. Jsem smířený s tím, že se asi nevyhnu proclení a DPH, takže s tím, že mne případné zaslání bude stát nějakých &100 počítám - pravděpodobně budu muset respektovat podmínky prodávajícího, ale snad by měl zájem se na možných podrobnostech dohodnout. Delší dodací lhůty "flat mail" (pozemní pošty) mne navadí.

Děkuji vám za názory a rady.

Předmět Autor Datum
To, jakou platební kartu potřebujete, vám řeknou v ČS - ptejte se na "elektronické transakce". Myslí…
Kurt 12.03.2008 15:33
Kurt
Mrkni se na web www.zasilkovasluzba.com, třeba se ti hodí jejich služby (např. asistovaný nákup a pl…
Pavel 12.03.2008 16:02
Pavel
V zadnym pripade nepocitej s clem a dph ve vysi cca 100usd. Pokud jsi to teda tak myslel-pises: Jse…
Radek 12.03.2008 16:48
Radek
Za dalsi ja bych ti sluzby pana Pepy ze zasilkove sluby rozhodne nedoporucil. Mam hodne spatnou zkus…
Pavel 13.03.2008 14:19
Pavel
Děkuji za názory. Myslím že to funguje tak, že odesilatel musí vyplnit formulář pro celní úřad - nej…
Petr_70 12.03.2008 17:36
Petr_70
Z toho nic nevyctes. Zalezi jen na nem, jestli ti to posle. Samozrejme ze se s nim muzes zkusit doml…
Radek 12.03.2008 17:43
Radek
Mrkni sem: http://www.csas.cz/banka/menu/cs/banka/nav10067_pla tby_na_internetu#_toc1 Stačí si nech…
Peta 12.03.2008 18:12
Peta
Obavam se, jestlize tedy nemas nekoho v USA, ze to nekoupis. Jak americani napisou ships to United S…
JR_Ewing 12.03.2008 19:19
JR_Ewing
Přišla mi strohá odpověď: "I am very sorry U.S. only.",(alespoň mi odpověděl :-)) takže bohužel mám…
Petr_70 13.03.2008 08:59
Petr_70
Dekovat nemas za co. Dalo se to cekat. Na druhou stranu se mu nediv, kdyz se podivas kolem sebe co j…
Radek 13.03.2008 09:21
Radek
Nechci zakládat nové téma, tak ještě jedna věc: Nevíte prosím někdo, jestli Paypal přijímá i čipovo…
Petr_70 03.04.2008 11:03
Petr_70
Nepotrebujes embosovanou, osobne pouzivam na PayPal normalni elektronickou Visu od CSOB (zdarma k uc…
Jan Fiala 03.04.2008 11:09
Jan Fiala
Dobře, děkuji za odpověď, ale jak je to s tím 3místným kódem na zadní straně karty (Při zakládání úč…
Petr_70 03.04.2008 12:08
Petr_70
Je jedno jako kartu, ale musi umet platby pres net. To je nejdulezitejsi a na tom trvej, jinak je to…
Radek 03.04.2008 12:08
Radek
Ale ta moje Maestro embosovaná je! Má vystouplé číslo, jméno a datum platnosti.
Petr_70 03.04.2008 12:20
Petr_70
Ale jo, to je prece jedno, treba uz se delaji, ja to ted neznam. nemam ty zakladni karty-driv se vis… poslední
Radek 03.04.2008 13:22
Radek

To, jakou platební kartu potřebujete, vám řeknou v ČS - ptejte se na "elektronické transakce". Myslím, že by měla stačit i ta Visa Electron. Cenu za dopravu vám zase řekne prodávající. Se clem je to jak kdy, po mě nikdy žádné clo nikdo nechtěl, ale kupuji spíše drobnosti. Pokud vím, tak je obecně doporučováno označit zásilku jako dárek.

V zadnym pripade nepocitej s clem a dph ve vysi cca 100usd. Pokud jsi to teda tak myslel-pises:

Jsem smířený s tím, že se asi nevyhnu proclení a DPH, takže s tím, že mne případné zaslání bude stát nějakých &100 počítám

Pocitej s postovnym podle typu sluzby od minimalne 80usd az klidne pres 200usd a zalezi jen na prodavajicim, na cem se dohodnes, protoze ne kazdy american je ochoten poslat to tim nejlevnejsim zpusobem napriklad kvuli ztrate a nebo poskozeni, se kterym se uz v mnoha pripadech setkali od "kupujicich" z Evropy a naslednemu zapornemu feedbacku se snazi zabranit jak to jde. Clo nevim kolik % je na tyto veci, ale pocitej, ze dostanes urcite k zaplaceni i dph a to je 19% z ceny zbozi plus postovneho k tomu-takze clo a dph pocitej minimalne k cene zbozi jeste cca 2800kc dph a plus clo. To co pisu se ti asi nezda, ale ver, ze tomu tak bohuzel v nasem zas.. state je. Zavolej si na celni postu do Prahy a vis to hned i s clem, ale opet ti kazdy z tech pohunku rekne neco jine. Za dalsi ja bych ti sluzby pana Pepy ze zasilkove sluby rozhodne nedoporucil. Mam hodne spatnou zkusenost. Pokud si vyberes to levne zaslani lodi, tak tam ti neporadim, ale usetris pouze na postovnem a clo a dph stejne zaplatis. Je to prilis velka vec na to, aby si ji nekdo nevsiml.

Děkuji za názory.
Myslím že to funguje tak, že odesilatel musí vyplnit formulář pro celní úřad - nejlepší by bylo ho požádat o uvedení co nejnižší ceny.

Zatím mi od rána neodpověděl, tak nevím...:-( přes ten odkaz v pravo na stránce (Ask seller a question)

Ještě by mne zajímalo, co lze vyčíst z toho odkazu, resp. zda se dá předpokládat, že by na to odeslání k nám přistoupil.

Z toho nic nevyctes. Zalezi jen na nem, jestli ti to posle. Samozrejme ze se s nim muzes zkusit domluvit na snizeni ceny, kterou uda na baliku. Tim ale prichazis o zasadni moznost, kdyz se zasilce neco stane(prijde poskozena) a nebo se nahodou ztrati, tak dostanes pouze cenu, na kterou byla pojistena a pokud on uda treba 50 usd, tak dostanes zpet max. 50usd. Za dalsi te muzu z vlastni zkusenosti pripravit spis na to, ze americani takovy kejkle nedelaji radi, za prve kvuli moznosti poskozeni zasilky a naslednemu tvemu negativnimu feedbacku, protoze to bylo nizce pojistene. Samozrejme to ty treba neudelas, ale to on nemuze dopredu vedet a za druhe oni jaksi nechapou proc neco nekde sidit a lhat, ale treba se s nim domluvis. Tady nic nevyresis, res to vse s nim. Je docela mozne ze se ti ani neozve, nekteri se ani neobtezuji odpovedet, kdyz maji jasne napsane, ze posilaji pouze do USA. On nema duvod riskovat nejakyho "cizince" pres more, kdyz doma maji obrovsky trh a pravdepobne proda i doma.

Dekovat nemas za co. Dalo se to cekat. Na druhou stranu se mu nediv, kdyz se podivas kolem sebe co je tady podvodniku, tak se mu nediv. Vetsina podvodu na Ebayi je z techto koncin(setkal jsem se s tim uz mockrat)- byvala vychodni Evropa, hlavne Rumunsko a Rusko a oni vetsinou nerozlisuji a vetsinou ani neznaji evropske staty. Ja kdyz jsem tam byl, tak si porad mysleli, ze je u nas valka a bylo tezke jim vysvetlit, ze je to kolem 1000km od nas. Pro ne to neni zadna vzdalenost a take Evropu prilis neznaji.

Nechci zakládat nové téma, tak ještě jedna věc:

Nevíte prosím někdo, jestli Paypal přijímá i čipovou Maestro? v seznamu karet na stránkách Paypal není a popravdě když jsem se díval na postup registrace tak vyžadují zadání 3místného kódu na zadní straně karty a moje uvedená Maestro nic takového neobsahuje!
Když jsem volal do ČS s požadavkem na embosovanou kartu, tak mi bylo řečeno, že embosované jsou všechny, stačí je pouze aktivovat.

Zítra tam mám sjednanou schůzku, tak bych moc rád věděl jestli mám trvat na založení platební karty typu Visa, Mastecard atd. nebo mi stačí ta co mám, k úspěšnému založení účtu na Paypal. Mám tak trochu obavy, zda to vůbec sami v ČS přesně ví :-/

Děkuji za odpověď pokud někdo víte...

Je jedno jako kartu, ale musi umet platby pres net. To je nejdulezitejsi a na tom trvej, jinak je to jedno a elektronicka je bezpecnejsi. Neni to dlouho co me okradli o penize z embosovane. Pred pul rokem si ji prezehlili zehlickou za meho vedomi a po par mesicich zkusmo strhli dalsi penize. Nahodou jsem na to prisel a nejlepsi to ma vyreseny ebanka, tam kartu proste po transakci automaticky zamknou-kdyz si to nastavis a nikdo z ni nevezme ani korunu. Jinak mozna mas s tou maestro pravdu, ne vsechny obchody ji berou a napriklad v USA se v dost velkem mnozstvi obchodu nechytas s jinou nez embosovanou a zacinaji uz i rozlisovat kvuli podvodum, kde byla karta vydana a evropske prestavaji nekde prijimat.

Ale jo, to je prece jedno, treba uz se delaji, ja to ted neznam. nemam ty zakladni karty-driv se visa electron a maestro nikdy embosovany nedelaly. Nejlepsi bude v bance rict, ze chces kartu, kterou se da platit pres internet a kdyz budes chtit zmenit banku, tak ebanka ma nejlip vyresene zamykani karet a jak jsem psal, je to asi nejlepsi co muze byt. Pokud kartu neodemces, tak ti nikdo nemuze vzit ani korunu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru