Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kytara z ebay - poradíte co a jak?

Dobrý den všem,

Na www.ebay.com jsem objevil kytaru, kterou bych moc rád měl doma (tady ji nikde neseženu). Odkaz je tady:

http://cgi.ebay.com/Gibson-CL-20-Standard-Plus-Acou stic-Guitar-NR_W0QQitemZ200206196954QQcmdZViewItem? hash=item200206196954

Protože jsem na ebay nikdy nenakupoval, tak bych se vás rád zeptal na některé věci. Ty články Jana Fialy zde na portále a jiné jsem si přečetl a tedy jakousi představu mám. Spíše bych rád věděl "podrobnosti", které můžete vy zkušenější s nákupy tam z toho odkazu přečíst - zatím jsem udělal to, že jsem založil na ebay vlastní účet a napsal jsem prodávajícímu, zda by byl ochoten to poslat do ČR. On má v destinacích uvedeno jen USA, ale podle některých doporučení stojí za to zkusit prodávajícímu napsat (úspěšnost je prý tak 50%).

Dále je problém, že nevlastním mezinárodní platební kartu (registrace na PayPal). ČS u které mám účet nabízí několik typů (Visa Electron, Visa Classic, Maestro, Master Card..) tak nevím, která je pro tyto účely nejvhodnější (tipoval bych, že je to jedno) a jak dlouho vyřízení trvá.

a konečně poslední věc, která by mne zajímala je samotný transport do ČR a s tím spojené náklady. Jsem smířený s tím, že se asi nevyhnu proclení a DPH, takže s tím, že mne případné zaslání bude stát nějakých &100 počítám - pravděpodobně budu muset respektovat podmínky prodávajícího, ale snad by měl zájem se na možných podrobnostech dohodnout. Delší dodací lhůty "flat mail" (pozemní pošty) mne navadí.

Děkuji vám za názory a rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechci zakládat nové téma, tak ještě jedna věc: Nevíte prosím někdo, jestli Paypal přijímá i čipovo…
Petr_70 03.04.2008 11:03
Petr_70
Je jedno jako kartu, ale musi umet platby pres net. To je nejdulezitejsi a na tom trvej, jinak je to…
Radek 03.04.2008 12:08
Radek
Ale ta moje Maestro embosovaná je! Má vystouplé číslo, jméno a datum platnosti.
Petr_70 03.04.2008 12:20
Petr_70
Ale jo, to je prece jedno, treba uz se delaji, ja to ted neznam. nemam ty zakladni karty-driv se vis… poslední
Radek 03.04.2008 13:22
Radek

Nechci zakládat nové téma, tak ještě jedna věc:

Nevíte prosím někdo, jestli Paypal přijímá i čipovou Maestro? v seznamu karet na stránkách Paypal není a popravdě když jsem se díval na postup registrace tak vyžadují zadání 3místného kódu na zadní straně karty a moje uvedená Maestro nic takového neobsahuje!
Když jsem volal do ČS s požadavkem na embosovanou kartu, tak mi bylo řečeno, že embosované jsou všechny, stačí je pouze aktivovat.

Zítra tam mám sjednanou schůzku, tak bych moc rád věděl jestli mám trvat na založení platební karty typu Visa, Mastecard atd. nebo mi stačí ta co mám, k úspěšnému založení účtu na Paypal. Mám tak trochu obavy, zda to vůbec sami v ČS přesně ví :-/

Děkuji za odpověď pokud někdo víte...

Je jedno jako kartu, ale musi umet platby pres net. To je nejdulezitejsi a na tom trvej, jinak je to jedno a elektronicka je bezpecnejsi. Neni to dlouho co me okradli o penize z embosovane. Pred pul rokem si ji prezehlili zehlickou za meho vedomi a po par mesicich zkusmo strhli dalsi penize. Nahodou jsem na to prisel a nejlepsi to ma vyreseny ebanka, tam kartu proste po transakci automaticky zamknou-kdyz si to nastavis a nikdo z ni nevezme ani korunu. Jinak mozna mas s tou maestro pravdu, ne vsechny obchody ji berou a napriklad v USA se v dost velkem mnozstvi obchodu nechytas s jinou nez embosovanou a zacinaji uz i rozlisovat kvuli podvodum, kde byla karta vydana a evropske prestavaji nekde prijimat.

Ale jo, to je prece jedno, treba uz se delaji, ja to ted neznam. nemam ty zakladni karty-driv se visa electron a maestro nikdy embosovany nedelaly. Nejlepsi bude v bance rict, ze chces kartu, kterou se da platit pres internet a kdyz budes chtit zmenit banku, tak ebanka ma nejlip vyresene zamykani karet a jak jsem psal, je to asi nejlepsi co muze byt. Pokud kartu neodemces, tak ti nikdo nemuze vzit ani korunu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru