Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vltavastores.cz: podvod...?

Při nejlepší vůli jsem nezvládl lepší titulek.

Přišel mi mail od (snad!) vltavastores.cz, provozují např. eshop Cybex.cz, kde několikrát do roka nakupuju. Znění:
Vážený zákazníku Vltava Stores,

ve spolupráci s přední českou bankou pracujeme na spuštění nového platebního nástroje, který je vyvíjen se záměrem přinést do internetového nakupování maximální možnou bezpečnost při zachování vysoké rychlosti a pohodlí při placení.

Platební nástroj bude veřejnosti zpřístupněn v polovině dubna 2008. Nyní hledáme 500 nejzkušenějších zákazníků, kteří dostanou jako první v zemi přístup do tohoto platebního nástroje a ve striktně neveřejném provozu jej podrobí zkoušce. Tito zákazníci na základě svých nadprůměrných zkušeností s internetovým nakupováním ovlivní funkční parametry systému a spoluvytvoří finální podobu tohoto nového platebního nástroje.

Dovolujeme si Vás oslovit jako jednoho z několika desítek nejzkušenějších a nejaktivnějších zákazníků, využívajících služeb naší společnosti s nabídkou spolupráce při otestování tohoto nového nástroje.

V tuto chvíli podléhá projekt ještě určité míře utajení, proto Vám nyní s omluvou nesdělíme více detailů. Pokud Vás naše nabídka opravdu zaujala, vyplňte prosím během 48 hodin registrační dotazník vytvořený bankou v odkazu níže. Zdůrazňujeme, že dotazník neobsahuje žádná citlivá data osobní povahy, jde zde o Vaše názory na různé aspekty internetového nakupování a jedinými údaji o Vás jsou e-mailová adresa a PSČ. Dotazníky budou následně zpracovány a do konce března obdrží vybraní zákazníci pozvánku od marketingového ředitele spolupracující banky.

Následuje odkaz na survey.easyresearch.cz (nedal jsem přesnej odkaz, jen část) a podpis.

Přiznám se, že nevím, co dělat. Máte někdo podobnou zkušenost?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě se to nezdá... Kdyby to bylo "košer", tak si myslím že by provozovatel obchodů uvedl minimálně to…
Dale Cooper 12.03.2008 20:29
Dale Cooper
Přesně tak. Tohle na dálku zavání lumpárnou. Nic konkrétního, leč nalákat na výhody jen pro vyvolené… nový
Rce 12.03.2008 21:48
Rce
Přiznám se, že nevím, co dělat. To je snad naprosto zřejmé, ne? Nic. nový
anarchist 13.03.2008 00:17
anarchist
Stejný mail rozesílala i letuska.cz. Asi to nebude podvod. Co jsem tak zaslechl od vrabců, kteří se… poslední
Bimbo 13.03.2008 15:59
Bimbo

Mě se to nezdá... Kdyby to bylo "košer", tak si myslím že by provozovatel obchodů uvedl minimálně to o jakou banku se jedná; také by do toho netahali "marketingového ředitele spolupracující banky"... Stejně tak by tam nebyly formulace jako "dostanou jako první v zemi přístup" a podobně.

Stejný mail rozesílala i letuska.cz. Asi to nebude podvod. Co jsem tak zaslechl od vrabců, kteří se pohybují v branži, a kteří se poflakují po střechách bankovních domů, tak snad za tím stojí ČSOB. Je to logické, banka nechce píchnout, co chystá (konkurence je velká) a proto oslovuje klienty prostřednictvím obchodních partnerů.

Vážený uživateli,
jste jedním z 5 000 nejaktivnějších zákazníků Letuška.cz a patříte tak mezi ty nejzkušenější. Rád bych Vás proto požádal o pomoc.
Ve spolupráci s přední českou bankou pracujeme na spuštění nového platebního nástroje, který je vyvíjen se záměrem přinést do internetového nakupování bezkonkurenční rychlost a pohodlí při placení...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru