Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB v Delphi

Zdravim

Snažím se připojit k USB pomocí Delphi 7.Našel jsem komponentu , která používá Hid.dll knihovnu , ale ta mně nezobrazí všechna zařízení připojená přes USB ( jen klávesnici a myš ). Potřebuju se připojit k fotoaparátu připojeného přes USB , ale přes tou komponentu ho nevidím.

Máte někdo skušenosti , nebo alespoň nápad jak s USB komunikovat ??

Děkuji za každou odpověď ..

Předmět Autor Datum
program nikdy nekomunikuje s USB, USB je len rozhranie, programy komunikuju so zariadenim ktore je v…
MM.. 14.03.2008 17:06
MM..
Kdyz mam nejaky soubor v nejakem programu ktery ma priponu .dll tak s nim muzu pracovat v delphi?? j…
USB v delphi 22.08.2008 12:58
USB v delphi
DLL sa da otvorit, a pouzivat exportovane funkcie ktore su v DLL. Vid msdn.microsoft.com, search, DL…
MM.. 22.08.2008 13:10
MM..
DLL je knihovna funkcí. Abys ji mohl používat, potřebuješ její popis, popř. v případě, že je to COM… poslední
Jan Fiala 22.08.2008 17:18
Jan Fiala

program nikdy nekomunikuje s USB, USB je len rozhranie, programy komunikuju so zariadenim ktore je vo Win musi byt reprezentovane ovladacom ktory dane zariadenie pozna a vie co poslat a rozumie tomu co prijme, prip ovladac v OS emuluje ine zariadenie (modem resp. seriovy port apod) a aplikacia pristupuje na modem (resp. seriovy port).
Takze
a) ak poznas presne protokol ktorym sa da s tvojim telefonom komunikovat tak musis urobit ovladac, to v ziadnom pripade nie je robota pre zaciatocnikov ani pre mierne pokrocilych, ani netusim ci sa vobec v Delphi da urobit ovladac, info najdes v DDK od MS, tusim ze su tam aj nejake priklady pre VisualC++.
b) ak mas ovladac pre telefon tak si musis zistit ako v aplikacii komunikovat s tym tvojim ovladacom.

HID znamena "human interface devices" co je prave klavesnica a mys, maju definovany standardny protokol, preto ked komunikujes s HID kniznicou (ktora komunikuje s HID ovladacom v OS) tak vidis len klavesnice a mysi, ptz. HID-ovladac sa vie rozpravat len s klavesnicami a mysami, inym zariadeniam nerozumie. Nikdy nekomunikujes s "USB", to je ako keby si sa pri telefonovani chcel rozpravat s tvojim telefonom, a nie s tym kto je na druhej strane linky.

Kdyz mam nejaky soubor v nejakem programu ktery ma priponu .dll tak s nim muzu pracovat v delphi?? jak ??? a pls jde teda ovladat usb pres delphi ?? ja mam nainstalovane ovladace od zakladni desky PC... (primo i usb nainstalovane-porty). a ptam se n tohle J*A*K ???

DLL sa da otvorit, a pouzivat exportovane funkcie ktore su v DLL. Vid msdn.microsoft.com, search, DLLs, LoadLibrary, GetProcAddress, ...

Uz som pisal ze s USB pracovat nemozes, mozes pracovat len s nejakym zariadenim (napr. USB-disk a pracujes s nim rovnako ako s akykolvek inym diskom).
Pracvat priamo s USB (cez USB driver) moze len ovladac, a ovladac ked vidim ako sa pytas nemas sancu napisat (po 10-15rokoch studia a praxe mozno budes vediet, potom sa opytaj znova)

DLL je knihovna funkcí. Abys ji mohl používat, potřebuješ její popis, popř. v případě, že je to COM server jsi schopný si ji přes Delphi naimportovat a vygenerovat příslušný TLB soubor.
Když se podíváš do unity Windows.PAS, uvidíš tam použití spousty DLL knihoven a volání funkcí z nich.

Pokud máš foťák a chceš z něj získávat fotky, bylo by mnohem rozumnější použít TWAIN rozhraní, pokud už se ten foťák nehlásí jako Mass Storrage (disk)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru