Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Překopírování fotek z digitálního fotáku & plná e-mailová schránka [bylo : Prosím, poraďte mi]

Ahoj, s počítačem tak nějak začínám a chci se zeptat, jak mám z digitálního foťáku dostat fotky do počítače a kam je mám uložit? A ještě potřebuju poradit s internetem - mám přeplněnou schránku a nechci ty mejly mazat, tak kam s nima? Díky moooooooooc za odpověď a pomoc. Gábina
[mod]Změna předmětu, původně: Prosím, poraďte mi (AZOR)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj - nejprve by to chtělo nějaký výstižný titulek dotazu (šetří to čas lidem, kteří danému tématu…
AZOR 14.03.2008 21:23
AZOR
Ahoj, moc děkuju za odpověď, promiň s tím titulkem....... Ty fotky z toho foťáku /Olympus/ už mám v…
Gábina 15.03.2008 10:05
Gábina
vhodnější místo třeba na ploše? Když se přinese domů nákup, tak se taky nenechá na stole. Všechno s… poslední
čumil 15.03.2008 16:29
čumil

Ahoj - nejprve by to chtělo nějaký výstižný titulek dotazu (šetří to čas lidem, kteří danému tématu nerozumí a větší pravděpdobnost, že to lapne někdo, kdo o tom něco ví)

U fotáku je přiložen manual, který bych jsi si měla přečíst (případně alespon otevřít) ve většině případů to funguje tim, že se foták připojí kabelem do USB a v počátači by se měl objevit nový disk - "přenosný hdd/ vysokapacitní zařízení apod" - fotky by se tam měly objevit jako normální soubory na disku a Ty je pak můžeš překopírovat na libovlné místo na pevném disku.

Ohledně místa v emaileové schránce záleží na tom, jakou schránku máš, kde, kolik máš místa a co by jsi si s tim přála uděla. V zásadě jsou dvě možnosti - zvýšit kapacitu emailu (či založit další)., nebo něco stáhnout na disk (bud jako soubory nebo třeba přes outlook). V dnešní době má většina poskytovatelů slušnou velikost emailu, která stačí na uložení spousty emailu. Největší místo budou zabírat ruzné vtipné videa - a to je taky nejefektivnější zpusob jak uvolnit misto - stahnout/smazat tohle.

Jinak by určitě mohli dvě zásáadní informace : a) Model dig. fotáku b) Poskytovatel emailove schranky

Ahoj, moc děkuju za odpověď, promiň s tím titulkem....... Ty fotky z toho foťáku /Olympus/ už mám v počítači - /start-obrázky-fotky/, no nevím, jestli to tam mám nechat, jestli by nebylo nějaké vhodnější místo třeba na ploše?

Co se týká toho netu /Seznam/, tak už tam mám 120%, vím, že se ta schránka dá rozšířit, ale............ mně tam nejvíc zabírají právě ty fotky a videa a nechci některý třeba mazat, tak bych je chtěla mít někde uložený, aby mně tam nezabírali tolik toho /i když rozšířeného/ místa. Nevím, jak to tam mám stáhnout - třeba do toho outlooku, poradíš mi, prosím? Ale jak se říká "polopatě". Díky G.

vhodnější místo třeba na ploše?

Když se přinese domů nákup, tak se taky nenechá na stole. Všechno se uloží kam patří.
Je lépe mít své nákupy jinde, než jsou nainstalovány windows.
Udělej si někde na jiném oddíle nebo disku(jestli to u vás jde) než na disku c: novou složku, tu pojmenuj třeba gabina. V ní si udělej další složky a rafinovaně je pojmenuj fotky, písemky, prezentace, básničky, muzika...... no a do těch složek si pak ukládej své nákupy. Jinak se na té ploše za chvíli nevyznáš. A když se něco stane s windows, tak o své nákupy nakydané na ploše přijdeš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru