Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč Windowsy startují "různě"?

Titulek je poněkud divný, vysvětlím...

PC s WinXP Home SP2, pravidelně záplatováno. Nastaveno na automatické příhlášení (...control userpasswords2)
Po zapnutí PC proběhne POST, následuje výběr OS (dualboot s Vistama, prioritní je XP). Po odklepnutí XP či po uplynutí časového limitu pro výběr OS naskočí obrazovka s logem XP a housenkou, která se obvykle 3x projede. Potud je to pořád stejné.

Odlišné to bývá od okamžiku, kdy se objeví modrá obrazovka s "Načítání osobního nastavení". Někdy skoro jen problikne a ihned naskočí desktop (v něm se za šrotění HDD postupně načítají ikony, programy "u hodin",...). Jindy Načítání osobního nastavení trvá i před 10 vteřin. Systémový zvuk spouštění Windows se někdy ozve už během Načítání os. nast., jindy až v desktopu, klidně po 10 vteřinách, i později.

Ne, že by mi to až tak vadilo - spíše mě zajímá, proč tomu tak je. Kromě aktualizací antiviru a záplat Windowsů se mění aplikace málokdy (nic neinstaluju, jen obas proběhne aplikační update/upgrade). Pochopitelně se mění datové a multimediální soubory.

PC je v domácí síti (skrze barikaďácký router s DHCP serverem) s dalšími PC a IP telefonem (ten jede 24/7), k internetu je router připojen přes bridge a wifi. S počítače (o kterém píšu) vidím nasdílený disk jiného PC - nebude zakopaný pes tady? Ten druhý PC někdy zaplý je, jindy ne... nepamatují si třeba Windowsy, že při vypínání viděly cizí disky a následně při zapínání je nemůžou najít?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ad Bootvis) Tak jsem to zkusil (a chvili jsem se dusil ;-)) a "srazilo" mi to boot z sesti (necelyc…
mif 04.04.2008 20:18
mif
No tak to jsme rádi :-) poslední
josephino 05.04.2008 10:34
josephino

Ad Bootvis)

Tak jsem to zkusil (a chvili jsem se dusil ;-)) a "srazilo" mi to boot z sesti (necelych) housenek na tri a pul. Cort vi (a jeho nohsled mrchosoft pravdepodobne taky), co to provadi (tipuju to na zkraceni delay hodnot nacitani driveru), ale vysledek je vskutku monstrozni. Tohle jsem necekal.

Sorry za exhumaci :-p.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru