Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista

:-)
Člověče, nemyslím si, že bych zrovna já podléhal reklamním masážím. ;-)

Vyvíjim software, mám k pc připojenýho spoustu speciálního hardwaru, kromě toho dělám na pc muziku (cubase 4, připojené firewire mixpulty a různé speciální controllery), používám tablet pc, připojuju různá zařízení s Windows Mobile, v obejváku HTPC, v garáži server, co streamuje video po domě, manželčin notebook.. na všem je už dávno Vista. Věř mi, že bych ji tam nedával, kdyby byly XP v čemkoli lepší.

Spoustu měsíců jsem měl Visty jenom na doublebootu s XP; začal jsem je nasazovat až když jejich výhody jasně převýšily nevýhody proti XP. Letos už jsem XP definitivně zrušil, provozuju je jenom pod VMware, kdyby byly potřeba pro vyzkoušení něčeho exotickýho.

Je fakt, že hry nehraju. Ale myslím, že jinak těm počítačům dávám docela zabrat - a například u náročných věcí s realtime zpracováním zvuku a emulací různých nástrojů, kde se uplatní víc než jedno jádro, je velký výkonnostní rozdíl ve prospěch Visty. Takový rozdíl, že řadu věcí, které Cubase pod XP nezvládne, stíhá pod Vistou s rezervou (přestože je to software psaný pro XP). A to nemluvím o komfortu, který sice nemusí být pro někoho podstatný, ale proč ho nevyužít.

Zkrátka: dneska není žádný důvod zůstávat u XP, kromě lenosti zvykat si na něco nového. Možná ještě ty hry můžou být důvod, to neumím posoudit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny