Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ufonův fofr internet přes USB1

Jedna známá si pořídila Ufonův fofr intenet. Má starší počítač s Pentiem 3 (čipset 815) a když jsem se jí to snažil zapojit napsalo to něco jako "chyba hardware portu". Napadlo mě půjčit jí vlastní o něco lepší jeden z posledních se soketem A, který už USB2 měl. A fungovalo to vcelku dobře. Když jsem se dovolal na zákaznickou linku dozvěděl jsem že je to možné - že ty jejich modemy jsou dělány pro USB2 a neznělo to příliš jistě. Ten člověk se kterým jsem mluvil na mě působil tak vyčerpaně a unaveně, že jsem to s ním raději dál nerozebíral. Na druhou stranu jsem o tom v jejich návodech nenašel ani zmínku.
USB2 a USB1 jsou stejně zapojeny - může to být ono? Někde jsem četl, že i815 umí USB2 ale nikde jsem nic nenašel. Podpora desky nic moc o USB2 ani zmínka.

Předmět Autor Datum
Na desce jako takové USB2 nejspíš nebude; můžeš to rozšířit pomocí PCI karty s USB2 porty; ovšem jak…
Dale Cooper 26.03.2008 20:08
Dale Cooper
Díky za pomoc, ten pci -usb řadič už tam je, ale je to taková stará vykopávka tak to vyzkouším a uvi…
zdenekhribek 26.03.2008 20:58
zdenekhribek
spíš bych viděl problém, pokud je zařízení napájeno z USB, v tom, že ona deska nebyla schopna poskyt…
touchwood 26.03.2008 20:49
touchwood
Toto zní velmi zajímavě, ...aktivní USB hub, podívám se.
zdenekhribek 26.03.2008 21:15
zdenekhribek
Přesně tak. Složitější a vždy kompatibilní je zařízení USB2 s USB1.1, ale ne naopak.
Flash_Gordon 26.03.2008 22:54
Flash_Gordon
Omlouvám se že to znovu vytahuji. Je to však jen proto abych poděkoval Touchwoodovi za dobrou radu,…
zdenekhribek 15.04.2008 17:54
zdenekhribek
Tohle za ty roky znám a tak sem radši za neochotného a líneho než si kazit víkendy mnohdy zadarmo a…
MM_tank 15.04.2008 21:15
MM_tank
Jo, složíš jim hardware a oni si myslí, že se tím stáváš doživotním opravářem pohašenýho softwaru. A… poslední
Prasak 15.04.2008 21:56
Prasak

Na desce jako takové USB2 nejspíš nebude; můžeš to rozšířit pomocí PCI karty s USB2 porty; ovšem jak by řekl brtník tak se vyhni kartě s chipsetem VIA (který já pooužívám k plné spokojenosti). Zdá se mi ale nesmysl, aby modem neuměl komunikovat přes port USB1... Spíš bych hledal chybu jinde.

spíš bych viděl problém, pokud je zařízení napájeno z USB, v tom, že ona deska nebyla schopna poskytnout dostatečné napájení. Čas od času také může být problém nekompatibilita USB řadiče (právě u starších desek, typicky to bývalo u provní CDMA modemů a notebooků Dell). Obojí se pak řešívá pomocí aktivního USB hubu.

Omlouvám se že to znovu vytahuji. Je to však jen proto abych poděkoval Touchwoodovi za dobrou radu, jak se ukázalo s tím aktivním napájením se trefil přesně. Bohužel nějak novější řadič pci-usb2 jsem nesehnal (na tom starým to nejde) a tak nemám jistotu jestli by to bylo řešení. Až bude mít zase někdo problém s internetem od ufona můžete ho odkázat na tento dotaz.

Tento počítač mě stál zbytečně moc sil - člověk se snaží udělat něco levnýho pro chudé studenty, snažím se sehnat něco staršího s integrovanou LAN, zákeřně mě zradí paměť která projde všemi možnými testy, a nakonec ten kdo si to vymyslel příjde s usb od Ufona...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru