Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ufonův fofr internet přes USB1

Jedna známá si pořídila Ufonův fofr intenet. Má starší počítač s Pentiem 3 (čipset 815) a když jsem se jí to snažil zapojit napsalo to něco jako "chyba hardware portu". Napadlo mě půjčit jí vlastní o něco lepší jeden z posledních se soketem A, který už USB2 měl. A fungovalo to vcelku dobře. Když jsem se dovolal na zákaznickou linku dozvěděl jsem že je to možné - že ty jejich modemy jsou dělány pro USB2 a neznělo to příliš jistě. Ten člověk se kterým jsem mluvil na mě působil tak vyčerpaně a unaveně, že jsem to s ním raději dál nerozebíral. Na druhou stranu jsem o tom v jejich návodech nenašel ani zmínku.
USB2 a USB1 jsou stejně zapojeny - může to být ono? Někde jsem četl, že i815 umí USB2 ale nikde jsem nic nenašel. Podpora desky nic moc o USB2 ani zmínka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se že to znovu vytahuji. Je to však jen proto abych poděkoval Touchwoodovi za dobrou radu,…
zdenekhribek 15.04.2008 17:54
zdenekhribek
Tohle za ty roky znám a tak sem radši za neochotného a líneho než si kazit víkendy mnohdy zadarmo a…
MM_tank 15.04.2008 21:15
MM_tank
Jo, složíš jim hardware a oni si myslí, že se tím stáváš doživotním opravářem pohašenýho softwaru. A… poslední
Prasak 15.04.2008 21:56
Prasak

Omlouvám se že to znovu vytahuji. Je to však jen proto abych poděkoval Touchwoodovi za dobrou radu, jak se ukázalo s tím aktivním napájením se trefil přesně. Bohužel nějak novější řadič pci-usb2 jsem nesehnal (na tom starým to nejde) a tak nemám jistotu jestli by to bylo řešení. Až bude mít zase někdo problém s internetem od ufona můžete ho odkázat na tento dotaz.

Tento počítač mě stál zbytečně moc sil - člověk se snaží udělat něco levnýho pro chudé studenty, snažím se sehnat něco staršího s integrovanou LAN, zákeřně mě zradí paměť která projde všemi možnými testy, a nakonec ten kdo si to vymyslel příjde s usb od Ufona...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru