Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jde nastavit video a set top box tak, aby slo nahravat na video?

Ahoj,

tak jsem se zbavil po spatnych zkusenostech UPC a presel pln ocekavani na netbox. Net je v pohode, ale mam problem s televizi a jsem v te oblasti na tom se znalostma jeste mnohem hur nez v IT. Prechazel jsem i kvuli tomu, ze netbox ma jine dokumenty nez UPC a chtel jsem si neco samozrejme nahrat a ted si muzu tak tocit klikou. Hledal jsem na netu, volal na podporu netboxu a porad nevim reseni. Vypada to, ze na netboxu ho vedi, ale nechteji rict, protoze chci odstoupit uz po prvnim dnu od smlouvy. Porad doufam, ze mam neco spatne. I kdyz ta nadeje je uz hodne malinka. Od rana nastavuju. Takze k veci. Mam set top box(STB), ktery je pres scart pripojen do videa a z videa vede scart do TV, presne podle navodu k STB. Na video nejde v zadnem pripade nahravat, pouze pokud sleduju prave spusteny program. Je to normalni? Nebo to jde nastavit tak, jak slo driv video na analogu, ze jsem si mohl nastavit co chtel, tv nemusela byt pustena a video nahravalo. Pravdepodobne to bude ten obycejny 1tunerovy STB. Potrebuju teda vedet jestli jde neco nejak nastavit aby to slo nahravat klasicky na video a nebo jestli to nepujde a nebo pokud to pujde, ale s jinym zarizenim, tak s jakym. Celkem se totiz bojim toho, ze i kdyz odstoupim, tak penize zpet nedostanu. Dopredu me tahle vec vubec nenapadla a vubec me nenapadlo, ze jak jdou vsechny technologie dopredu, tak ze nahravani ze STB je 100 let za opicema. Prepinani programu je silene pomale, proste je to cele hruza. Pak jsem se na to ptal technika, ktery vec pripojoval a kroutil se jako had, ale pravdu nerekl a tak mne to bylo podezrele a hned po jeho odchodu nekdy rano jsem se to pokousel zprovoznit a doted se to nepovedlo.
STB je Motorola VIP1510, ma jen jeden scart a ma zdirku na video kabel, ale nikde jsem se nedocetl k cemu to tam je.

Dik.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nějak nechápu problém. SetTopBox má přeci nějakej analogovej výstup SCART nebo komponent, při ne…
jirka44 24.05.2010 12:03
jirka44
Popisoval jsem to vys. Abych neco mohl na videu nahrat, tak to na nem musim prvne naladit a na videu…
Radek 24.05.2010 13:05
Radek
Radku, na videu nepotřebuješ nic ladit. Video připojíš přes SCART nebo co tam máš a navolíš AV vstup…
jirka44 24.05.2010 13:25
jirka44
Tak tos me ted prekvapil. Bud mam divny video nebo jsem neco delal nekolik let zbytecne. Mne video n…
Radek 24.05.2010 13:37
Radek
No, tak teď jsi zase pro změnu překvapil ty mne. Kanály a čísla patří jenom a pouze k naladění tuner…
jirka44 24.05.2010 13:42
jirka44
Doprcic, tak ted teda nevim. Rekni mne teda, jak to mam zkusit zapojit. Udelam to podle tebe. Mam ze…
Radek 24.05.2010 13:55
Radek
Zapojíš antenu pouze a jenom do STB. Ostatní antenní kabely zahodíš. STB zapojíš jeden SCART do TV a…
jirka44 24.05.2010 14:09
jirka44
Tak skoro 40 minut jsem to ted zkousel a nic. Nefunguje to. Tohle jsem delal uz kdysi, jak jsem si v…
Radek 24.05.2010 15:06
Radek
Sám jsi to napsal - "..Vždy jede jen to, co leze ze STB do TV." Nijak jinak to prostě nebude. Nahráv… nový
jihra 07.10.2010 19:43
jihra
datum - myslím, že to radek už má vyřešený. založ si nové vlákno. nový
kmochna 07.10.2010 19:48
kmochna
No nemam, ted uz zas ne. Presel jsem jinam a muzu nahravat v podstate co chci a jak chci, ale nedost… poslední
Radek 07.10.2010 20:07
Radek
Já bych navrhoval označit za vyřešené. V případě nutnosti je možno založit nové vlákno, tohle je už… nový
jirka44 25.05.2010 10:08
jirka44
Ok, vubec jsem si to neuvedomil. nový
Radek 25.05.2010 10:40
Radek

Tak nějak nechápu problém. SetTopBox má přeci nějakej analogovej výstup SCART nebo komponent, při nejhorším kompozit. A každé video má nějakej analogovej vstup. Tak to propojím a nahrávám. Kvalita sice utrpí, ale fungovat to musí. Nebo opravdu něco nechápu?

Popisoval jsem to vys. Abych neco mohl na videu nahrat, tak to na nem musim prvne naladit a na videu nenaladim ani jeden z kanalu, ktery se vysilaji v digi. Bud delam neco blbe nebo je blby video, ale nejde to. Navic takhle to vhtelo uz resit vic lidi, co jsem tak zjistil po forech, ale nikdo to nevyresil. Samozrejme pokud to resili lidi jako ja, tak na moc veci asi neprijdou a je docela dobre mozny, ze pokud by se na to podival nekdo, kdo temto vecem rozumi, tak by to vyresil levou zadni.

Tak tos me ted prekvapil. Bud mam divny video nebo jsem neco delal nekolik let zbytecne. Mne video nikdy nenahravalo, pokud jsem na nem nenasel a neulozil kanaly, ktery bylo schopny najit. Kdyz navolis vstup z TV, tak se vzdycky muselo spustit manualni nebo automaticky vyhledani kanalu, uz jen proto, abys vubec vedel, kterej kanal chces nahrat. Jak chces neco nahrat, kdyz bys to nemel ulozeny treba pod cislem 1?

No, tak teď jsi zase pro změnu překvapil ty mne. Kanály a čísla patří jenom a pouze k naladění tuneru, tedy pro příjem přes antenu. To ty nechceš. Musíš navolit AV vstup, jak je to označené u tvého konkrétního videa netuším, neb neznám typ. Ale je to docela určitě v návodu. Bývá na to samostatné tlačítko na dálkovém ovládání, někdy se nat dá taky dokrokovat přepínáním kanálů směrem od vyšších čísel k nižším až pod nulu.

EDIT: kdo mluví o automatickém nahrávání? Nejdřív musí rozchodit ruční, pak se hneme dál.

Zapojíš antenu pouze a jenom do STB. Ostatní antenní kabely zahodíš.
STB zapojíš jeden SCART do TV a druhý do videa.
Na videu navolíš AV vstup, pokud ho ten STB neumí přepnout automaticky (obvykle umí).
Na TV rovněž navolíš AV vstup, pokud ho ten STB neumí přepnout automaticky(obvykle umí).

Tečka, šmytec, hotovo.

P.S. tohle je snad nakresleno v každém návodu k videu i k STB

Tak skoro 40 minut jsem to ted zkousel a nic. Nefunguje to. Tohle jsem delal uz kdysi, jak jsem si vzpomnel. Takze jsou dve moznosti. Delam to porad blbe nebo je blbost cos napsal. V navodu k videu to podle myho urcite nebude. V tu dobu snad STB ani nebyly, ale to je jedno.
Na televizi nemam nic oznaceno jako AV. Je tam EXT 1 CVBS, EXT 2 Y/C, EXT 3 CVBS, do kteryho mam zapojenej STB a pak analogovy vysilani.
Na videu mam na ovladaci pouze EXT LINK, TV ASPECT, TV/TEXT. Vyzkousel jsem vsechny ruzny kombinace prepnuti jak na videu, tak na TV a nikdy se nezobrazilo nic pres video. Vzdy jede jen to, co leze ze STB do TV. Kdyz zapnu na videu nastaveni, tak je viditelny na TV pouze v pripade, kdy je na TV zapojeno EXT3.

STB mna 2 SCARTy. Jeden oznacen jako TV a druhy VCR. Kabel do videa mam z toho konektoru VCR. Na videu jsem nasel 2 konektory SCART 1 AV (TV) a druhej 2 AV (Decoder). Kabel ze STB vede do AV1. Jediny co me ted napadlo, je nacpat to do AV2.
Tak ted kdyz jsem SCART zapojil do AV2/ DECODER na videu, tak jde nahrat to, co je na obrazovce, ale nejde se dostat do nastaveni videa. Tam se dostanu pouze kdyz zapnu SCART z STB do AV1 na videu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru