Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou mikro atx desku, od intelu ?

Známý si koupil mikro atx bednu za velmi málo peněz. Není to žádný zázrak - 300W zdroj micase. Má představu, že by do toho dal nějakou slušnější desku s integrovanou grafikou a levnější procesor (celeron 420, 430) a postupně vylepšoval. Moc se neshodneme - dávat drahou desku do levné bedny... a s tím vylepšováním by zdroj by asi taky měl problémy.
Potřebuje tedy něco s integrovanou grafikou, slušným chlazením, pokud možno s fire-wire, žádny dražší vymoženosti typu raid, dvě síťovky atd. A hlavně aby to utáhl ten zdroj. Takový menší domácí počítač s jedním sata diskem a mechanikou. A s potenciálem do budoucna...
Moje představa je deska s čipsetem intel g33 snad od Gigabytu - je toho tolik že nemám přehled. Uvažoval jsem i o čipseteu g31 ale nic moc jsem nenalezl, snad jen že je dost levný. Nebráním se ani AMD řešení ale prioritní je ten intel.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja se taky primlouvam spis za AMD. Napr. nove AMD780G chipsety jsou pro tve ucely naprosto idealni -…
mif 29.03.2008 12:55
mif
četl jsem recenzi a ta grafika je opravdu dobrá, jen mě zarazilo že tam naměřili teplotu přes 110 st…
zdenekhribek 30.03.2008 11:30
zdenekhribek
naměřili teplotu přes 110 stupňů Joj ::)! Na jake ze to desce? Na tom Gigabytu s AMD780G (o kterem… poslední
mif 30.03.2008 12:05
mif

Ja se taky primlouvam spis za AMD. Napr. nove AMD780G chipsety jsou pro tve ucely naprosto idealni - velmi slusne IGP (velmi!), nizka spotreba severniho mostu (sice dost topi, ale proti "G" rade Intelu je to psi cumak), naprosto bezproblemovy provoz. Do toho nizkoprikonove dvoujadro a mas vystarano. Ja mam doma pecka poskladana na AMD690G a taky si nestezuju...

četl jsem recenzi a ta grafika je opravdu dobrá, jen mě zarazilo že tam naměřili teplotu přes 110 stupňů. Nemohu uvěřit že by ten intel byl horší. Na druhou stranu tam běžel Athlon X26000 což mělo určitě vliv. Ale u toho intelu Ga-G33M-DS2r mě zaujalo to ultra durable 2 - něco podobnýho má ta amd deska jen v okolí procesoru. Ale je to docela nová věc, nechám to na týden, dva odležet a třeba se dozvím něco nového. Koneckonců se ta amd deska neshání nejlíp. A zatím se podívám po nějakém procesoru.
Mimochodem je Athlon X2 4000 EE srovnatelný s tím navrhovaným BE-2350?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru