Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se koupit desku s PCI-X?

X38 není výkonnější respektive v pár testech je o něco malinko lepší. Má oficiální podporu 1600mhz FSB /dnes se to nepoužije/ a má dva plnohodnotné PCIE 2.0 sloty. S dnešními cpu a jednou použitou grafickou kartou se rozdíl mezi P35 a X38 dá shrnout na plus 1500kč nebo víc ven z kapsy.

Pokud neplánuješ sebevraždu v podobě koupi dvou ATI karet a modlení se každý měsíc za lepší ovladače, aby to crossfire konečně jelo nemá pro tebe extra význam.

X38 se dělá i ve verzi s podporou DDR3 takže pokud jsi bohatý a chceš DDR3 je to jediná možnost.

PCI-X jsem teda u žádné desky s X38 neviděl, je to rozšíření PCI pro servery a dneska jsi rád když na deskách najdeš dvě staré PCI. Do PCI-X by jsi mohl tak maximálne strčit tak možná profesionální SCSI řadič a koupit si několik SCSI disků.

Dneska se vše vyrábí v PCI nebo lépe v PCI-E.

Většině lidí stačí 6sata řadičů na desce, my prasata si kupujeme desky s osmi satanama. Rozdíl mezi SATA a eSata je v podstatě jen v konektoru který koupíš třeba na zadní stranu skříně za kilo. Nepotřebuješ kupovat esata řadič.

Navíc ASUS tam jeden esata vývod pokud vím má. Tak třeba tenhle ho má http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45863 já bych ti doporučil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45617 má to osum sata a v ceně jsou dvakrát! vývody dozadu s dvouma eSATA i napájením včetně esata kabelu a napájecího. Tahle má za tři kila navíc uspornou technologii http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52339

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny