Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě nového routru

Máme tady malou síť s Linksys BEFW11S4 za ním 2x Zyxel switch vše na UTP, občas WIFI jen po jednom bytě. Bohužel posledního půl roku (už má taky něco za sebou) dost často stávkuje, nahrátí nového firmware nepomohlo (bylo to ješte horší, zpět šel starý sw). Občas nechodí správně překlad DNS většinou u neco.xx a je potřeba ho restartovat, někdy se nedá přihlásit ani na rozhraní (jedině přerušení napájení pomůže). Proto bych uvítal od síťařů nějaké návrhy na koupi nového, už nemám chuť řešit pořád dokola výpadky (hlavně v noci). Poslední dobou nemám čas sledovat tento segment trhu tak nevím co je nového. V síti je 12-15 zařízení (včetně VoIP) bylo by dobré mít možnost regulovat "neukázněné" a hlavně bych uvítal české rozhraní (není podmínkou). Nechci nic podřadného ale ne zase "kanón na vrabce", a s WIFI (na rychlosti nezáleží).
Ještě jeden dotaz. Po posledním výpadku proudu (3x za sebou do hodiny, ale jen na setinku vteřiny) odešly u dvou PC síťové karty jedna na desce druhá PCI. Tak nevím zda to mohl způsobit routr nebo jen samotná PC. Prostě zařízení zmizla jako by tam fyzicky nebyla. Setkali jste se s tím někdo ? Kdyby jen jedna karta dobře, ale dvě ? Mělo by to mít asi nějakou souvislost.

Předmět Autor Datum
miluju tyto http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Produc t_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1…
ten co jde kolem 10.04.2008 13:12
ten co jde kolem
Kdysi mi tady místní síťové kapacity doporučily tento. Je v pohodě.
MaSo 10.04.2008 13:14
MaSo
Též ho mám na doporučení místních.:-) Je OK, akorát mě štve, že pokud ho odpojím od sítě, tak už po…
Moas 10.04.2008 18:08
Moas
taky se kloním k Wl-500gP (ideálně s X-WRT) ty odešlé síťovky bude mít na svědomí samotné přepětí
touchwood 10.04.2008 13:24
touchwood
Při čtení odkazů jsem na jednu důležitou věc zapomněl. Zálohování po síti s externím diskem na USB.…
cody 10.04.2008 14:50
cody
WL500 to umi, ale VELMI, VELMI nedoporucuji mit data zaroven na brane pripojene k internetu, zvlast…
JR_Ewing 10.04.2008 15:03
JR_Ewing
:-D , to je fakt kdyby se k tomu někdo dostal to by byl průser. Máš ještě na doporučení i jiný routr…
cody 10.04.2008 17:40
cody
Tenhle je v dane kategorii nejlepsi. Pak uz jsou jen zarizeni vyzadujici znalost i prikazove radky ;…
JR_Ewing 10.04.2008 18:41
JR_Ewing
tak jsem koupil minulý týden na vaše doporučení ten ASUS a hned ho vyzkoušel na chalupě . V knihovně…
cody 14.05.2008 23:08
cody
co jsem slyšel, může být u netboxu problém s DHCP, pak "klasické" problémy s MAC adresou. Během té…
touchwood 14.05.2008 23:19
touchwood
to sem nestihl ani vyzkoušet, než jsem sedl k mašině tak to zhaslo, na rozhraní a vnitřní síť to jed…
cody 14.05.2008 23:36
cody
Musím konstatovat, že za to mohou trpaslíci, potvory všude vlezou. Drbal jsem se s tím do 2:00 výsle…
cody 15.05.2008 16:21
cody
tak to vzdávám a nesu na reklamaci, dnes se wan opět odpojil navíc blbne i wifi přes zabezpečení se… poslední
cody 20.05.2008 09:48
cody

Též ho mám na doporučení místních.:-)
Je OK, akorát mě štve, že pokud ho odpojím od sítě, tak už po opětovném zapojení se přes něj nedostanu na net a nepomáhá restart ničeho a nezbude mě, než ve Windows dát buďto "Opravit připojení" nebo nechám proběhnout toho wizarda na konfiguraci sítě. Dělá mi to v XP i Vista, připojení kabelem.

Problém je asi ve mně, ale zatím se nemůžu dokopat to vyřešit. Takže bych tenhle router nedoporučoval pro líné jedince.:-)

Při čtení odkazů jsem na jednu důležitou věc zapomněl. Zálohování po síti s externím diskem na USB. To je pro mne nyní nutnost (krádež NB dnes běžná věc :-( ). Případně uživatelé sítě by měli přidělenu kvótu na ukládání, nebo by mohli sdílet některé soubory. V té diskuzi ale moc údajů není. Tedy routr by měl být schopen ovládat externí HD.

tak jsem koupil minulý týden na vaše doporučení ten ASUS a hned ho vyzkoušel na chalupě . V knihovně tam mají SAT kombinovaný s ADSL. Vše šlapalo ok. Ale ouha doma, v síti netboxu po zhruba minutě ani ne zhasne wan a je mrtvo. Myslel jsem, že je blbý konektor či konec káblu min 2 roky se s ním nehýbalo. Tak jsem dal nový RJ45 strčil do starého routru a ledka wan hned svítila. Tak si říkám ok byl špatný kontakt a strčil jsem to do nového asusu ani ne za minutu wan zhasl. Přepojil jsem jej do starého routru ani tomu se wan nerozsvítil no a po cca. 10 minutách sám naběhl. Tak si říkám co ten wan vstup u Asusu může mít za problém. UTP zapojení drátů je levý pár, prostředek (dva páry) přehozené a pravá strana opět pár. Tedy normální staré zapojení.

to sem nestihl ani vyzkoušet, než jsem sedl k mašině tak to zhaslo, na rozhraní a vnitřní síť to jede. Budu to muset vyzkoušet znovu až dopoledne, jak koukám teď na switch je u nás docela provoz, tak aby někdo nenadával. Zaráží mě, že ta ledka nesvití jako když není připojeno UTP nebo když jsou blbě nakrimpovaný konektory. Když do wan dám zásuvku ze switche nebo z PC tak svití. Ale přímý přívod od netboxu za chvilku zhasne a nejde cca 10 min (po přehození do starého routru) pak se rozsvítí. Mac adresa je tam správná.

Musím konstatovat, že za to mohou trpaslíci, potvory všude vlezou. Drbal jsem se s tím do 2:00 výsledek nula. Ráno jsem ho vzal na jinou přípojku, ale taky netboxu. Prošel jsem všechna nastavení zakázal všechny věci okolo (usb atd..) Stejný stav, podařilo se mě načíst hlavni idnes.cz a pak to zhaslo a ven jsem se nikam nedopingal. Pc kde jsem dal přípojku natvrdo hlásilo, že nemá připojen kabel. Po 10 minutách připojení ožilo a hláška stav připojení ok. Vzal jsem routr tedy zpět na původní přípojku povedlo se mi načíst z venku centrum.cz a opět wan zhasl. Načetl jsem stránku status, kde nic nebylo krom vnitřních adres . Do vypnutého routru jsem dal kabel a pustil routr. Ihned jsem dal znovu načíst zda uvidím přidělenou IP . Všechno se načetlo od 12:30 to jede ::), proč to netuším. Ještě jsem sehnal technika netboxu, aby mi něco k tomu řekl. Ovšem zda ty jejich switche jsou nějak chráněné či se sám odpojí (a pak znovu připojí), když je nějaký problém na druhé straně to nevěděl.

tak to vzdávám a nesu na reklamaci, dnes se wan opět odpojil navíc blbne i wifi přes zabezpečení se stále připojuje a odpojuje od lan. Včera zase problém s VoIP nikdo mi nerozumněl já jim ano. Měl jsem nastavenu prioritu pro VoIP a video. Když jsem to zrušil aspoň ten telefon jel normálně. Ach jo, zlatej starej Linksys do 5 minut se wan rozjel. Jen kdyby mě občas netuhl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru