Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna sestavy = problémy s... (IP?)

Zdravím, po změně sestavy používané na net jsem začal mít problémy s hostováním her přes hamachi síť. V Připojení k místní síti mám totiž místo původní IP adresy (...) adresu 10.1.188.2, masku 255.255.255.0 (router?), přitom když si zobrazím stránku mojeip.cz, tam mám svou původní IP adresu.

Popis problému:
Třeba ve Warcraft III ostatní vidí založenou hru, ale nemůžou se připojit, to samé se děje i když založí hru oni. Zkoušel jsem v nastavení do IP protokolu zadat původní hodnoty (IP, masku sítě, DNS server,... ale problém přetrvává. Na starém PC se mi i po přeinstalování Woken připojení k internetu nakonfigurovalo automaticky (je to nastavené na routeru od providera na konkrétní síťovou kartu, tu jsem neměnil).

Poraďte, prosím, kde je zádrhel... :.(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych řekl, že jste si i sám odpověděl. Pravděpodobně je v DHCP serveru routeru nastaveno přidělov… poslední
anarchist 16.04.2008 18:51
anarchist

Já bych řekl, že jste si i sám odpověděl. Pravděpodobně je v DHCP serveru routeru nastaveno přidělování oné IP na základě MAC adresy, aby bylo zajištěno, že porty na ní nasměrované jdou pořád na ten stejný stroj. Tudíž jakýkoliv další počítač dostane nejbližší jinou volnou adresu, a to i v případě, že starý PC neběží.
Pokud vám ale internet funguje při vynucené IP adrese (za předpokladu, že starý počítač neběží), pak může být problém ještě v nastavení firewallu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru