Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tisk - problémy?!

zvrhlost jako sdílená tiskárna už léta nepoužívám, ale zkusím návrh:
pokud u pc1 nebo kde to máš fyzicky připojené dáš ve vlastnostech zatrhnout jako sdílená - povolit ostatním tisknout, vytvoří se sdílený adresář s přístupem k instalaci ovladačů, zároveň se na firewallu vytvoří výjimka ve sdílení souborů a tiskáren pro přístup.
pokud máš jiný firewall nebo něco z toho neproběhlo, místo laborování jde jednoduše přinést tu tiskárnu k pc2 a připojit klasicky k němu, nainstalovat ovladač (u usb typů bude správné pořadí: nainstalovat, pak připojit), ověřit že tiskne.
tiskárnu vrátit k pc1, podívat se jak se jmenuje sdílená tiskárna (net share) - a tento nový port si změnit v připojení tiskárny na pc2.

jinak normální je mít v síti tiskárnu přes vlastní printserver (minikrabička), nebo pokud má vlastní síťovku. funkci printserveru umí i některé domácí routery, nebo síťové nas disky - ale spíš to nefunguje u primitivních gdi tiskáren.
taky někteří stupidnější výrobci (zdravím hp) u svých levnějších modelů úmyslně blokují v ovladačích možnost zadat síťovou cestu k tiskárně, abys musel koupit dražší model.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny