Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Konvertor USB2.0 - IDE

Používám občas k připojení disku nebo DVD mechaniky konvertor USB2.0 - IDE+SATA Wiretek WUIDP. Teď jsem přeinstaloval XP na Visty a nemůžu se s tím domluvit. Ve správci zařízení se po připojení USB nainstalují objeví v USB další položka, takže tam ovladače určitě jsou, ale v průzkumníkovi se mechanika neobjeví. Nepoužíváte někdo toto zařízení pod Vistami?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podívej se do správy disků (ve Správě počítače), jestli se tam disk objevil a případně mu ručně přiř…
Jan Fiala 21.04.2008 07:56
Jan Fiala
Ne, právě, že se mechanika (zkoušel jsem to s DVD IDE mechanikou)neobjeví ani ve správě disků. Zkouš…
sikin 21.04.2008 08:09
sikin
presne ten istý výrobok,presne ten istý problém,len s tým rozdielom,že pripojený disk ani mechaniku…
ogl 21.04.2008 12:42
ogl
v správe diskov to nezobrazí nič,žiadny nepripojený disk,obvykle po niekolkých štartoch prestane win… nový
ogl 22.04.2008 05:44
ogl
Nakonec pomohlo vytažení jumperu z konektoru (pro nastavení Master, Slave, CS). Díky za rady. poslední
sikin 29.04.2008 09:30
sikin

presne ten istý výrobok,presne ten istý problém,len s tým rozdielom,že pripojený disk ani mechaniku to nerozozná ani pod wxp sp2,vždy to len vypíše v správcovi zariadenia Standart usb to ide controller a tým to skončí.Zrejme je to nejaký polofunkčný výrobok,na ktorý sme sa nechali nachytať.

v správe diskov to nezobrazí nič,žiadny nepripojený disk,obvykle po niekolkých štartoch prestane windows detegovať aj samotné zariadenie a zostane tam len chybová hláška o neznámom zariadení usb a v správcovi zariadení sa zobrazí známe žlté kolieskos výkričníkom.Po odpojení,znovupripojení zariadenia sa znovu zdeteguje,po čase znovu zmizne a stále dokola,pod vistou je po niekolkých štartoch zariadenie vypnuté samotným systémom s hláškou,že nefunkčné zariadenie bolo v rámci zachhovania stability systému vypnuté,žiadny pripojený disk ani cd/dvd mechanika nieje nikde viditelná.Mám podobnú záležitosť od firmy MacAlly ,tam je všetko spojazdnitelné okamžite,pripojené disky sú okamžite detegované a plne prevádzkyschopné bez akýchkolvek problémov a bez akýchkolvek alchymistických postupov a nutnosti zháňania nejakých doplnkových ovládačov,takže sa domnievam,že chyba je v samotnom výrobku

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru