Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Konvertor USB2.0 - IDE

Používám občas k připojení disku nebo DVD mechaniky konvertor USB2.0 - IDE+SATA Wiretek WUIDP. Teď jsem přeinstaloval XP na Visty a nemůžu se s tím domluvit. Ve správci zařízení se po připojení USB nainstalují objeví v USB další položka, takže tam ovladače určitě jsou, ale v průzkumníkovi se mechanika neobjeví. Nepoužíváte někdo toto zařízení pod Vistami?

Předmět Autor Datum
Podívej se do správy disků (ve Správě počítače), jestli se tam disk objevil a případně mu ručně přiř…
Jan Fiala 21.04.2008 07:56
Jan Fiala
Ne, právě, že se mechanika (zkoušel jsem to s DVD IDE mechanikou)neobjeví ani ve správě disků. Zkouš…
sikin 21.04.2008 08:09
sikin
presne ten istý výrobok,presne ten istý problém,len s tým rozdielom,že pripojený disk ani mechaniku…
ogl 21.04.2008 12:42
ogl
v správe diskov to nezobrazí nič,žiadny nepripojený disk,obvykle po niekolkých štartoch prestane win…
ogl 22.04.2008 05:44
ogl
Nevím jestli je to přesně to, co myslel Jan Fiala, ale jde o to, že se disk snaží namapovat na písme…
yorg 21.04.2008 13:57
yorg
Nakonec pomohlo vytažení jumperu z konektoru (pro nastavení Master, Slave, CS). Díky za rady. poslední
sikin 29.04.2008 09:30
sikin

presne ten istý výrobok,presne ten istý problém,len s tým rozdielom,že pripojený disk ani mechaniku to nerozozná ani pod wxp sp2,vždy to len vypíše v správcovi zariadenia Standart usb to ide controller a tým to skončí.Zrejme je to nejaký polofunkčný výrobok,na ktorý sme sa nechali nachytať.

v správe diskov to nezobrazí nič,žiadny nepripojený disk,obvykle po niekolkých štartoch prestane windows detegovať aj samotné zariadenie a zostane tam len chybová hláška o neznámom zariadení usb a v správcovi zariadení sa zobrazí známe žlté kolieskos výkričníkom.Po odpojení,znovupripojení zariadenia sa znovu zdeteguje,po čase znovu zmizne a stále dokola,pod vistou je po niekolkých štartoch zariadenie vypnuté samotným systémom s hláškou,že nefunkčné zariadenie bolo v rámci zachhovania stability systému vypnuté,žiadny pripojený disk ani cd/dvd mechanika nieje nikde viditelná.Mám podobnú záležitosť od firmy MacAlly ,tam je všetko spojazdnitelné okamžite,pripojené disky sú okamžite detegované a plne prevádzkyschopné bez akýchkolvek problémov a bez akýchkolvek alchymistických postupov a nutnosti zháňania nejakých doplnkových ovládačov,takže sa domnievam,že chyba je v samotnom výrobku

Nevím jestli je to přesně to, co myslel Jan Fiala, ale jde o to, že se disk snaží namapovat na písmenko, které už je obsazené. Obvykle se to stává po připojení síťových disku přes net use v logon scriptu.

Možným řešením je přihlásit se bez logon scriptu nebo namapované disky odmontovat a pak teprve připojit USB mechaniku. Až se disk najde tak mu ve správě disků změnit písmeno na neobsazené. Pak je možné se opět přihlásit s logon scriptem a bude fungovat i USB disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru