Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soubory zkopírované na přenosný disk nelze otevřít - přístup odepřen

Zkopíroval jsem několik souborů na přenosný disk a nejdou mi nyní otevřít - hlášení: Přístup byl odepřen, zkontrolujte, zda disk není přeplněn nebo chráněn proti zápisu nebo zda soubor není právě používán. Kontrola disku je v pořádku, ostatní soubory na disku jdou otvírat.

Systém je WinXP, souborový systém NTFS. Jediné co se souborem lze udělat - tak jde smazat!!! A poté utilitkou Undelete normálně obnovit a je pak čitelný.

Na těch souborech mi nezáleží, nahraju si je znovu, ale zajímalo by mě, čím to může být. Vím, že ve Win je utilita na odemčení souborů, ale zapoměl jsem název (jde tak třeba odemknout složka System Volume Information). Nouzový režim nepomůže.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odemykat nic nemusis, staci spravne nastavit prava na disku - prava mys na disku / Zabezpeceni
Jan Fiala 22.04.2008 18:00
Jan Fiala
Tak jsem kvůli tomu zakázal zjednodušené sdílení souborů a dostal se do toho nastavení, nic nepomohl…
Miloslav 22.04.2008 18:23
Miloslav
čím ty soubory kopíruješ - běžnými prostředky windows? disk se chová jako usb mass storage device? m…
lední brtník 22.04.2008 22:24
lední brtník
Soubory kopíruji manažerem FAR, ale mám nastaveno použití systémové funkce CopyFileEx, zařízení se h…
Miloslav 23.04.2008 10:30
Miloslav
Víš jak fungují přístupvá práva? Soubor, který nakopíruješ na jiný disk si přebere přístupová práva…
Jan Fiala 23.04.2008 11:35
Jan Fiala
Soubory jsem už smazal a nahrál znovu, takže situaci už nemůžu zopakovat, každopádně teď už je to v…
Miloslav 23.04.2008 13:37
Miloslav
chybí popisovač neznamená přístupová práva. - až situace nastane, tak se tam mrkni. Předešlá diskuz… poslední
kmochna 23.04.2008 20:05
kmochna

Tak jsem kvůli tomu zakázal zjednodušené sdílení souborů a dostal se do toho nastavení, nic nepomohlo. S právy jsem navíc nikdy nic neměnil. Když teď přes VNC ty soubory kamkoli zkopíruji, tak normálně otvírat jdou. Udělalo to jen s přenosným diskem. Soubory na něm jsou evidentně v pořádku, po smazání a obnovení jsou zcela OK.

Soubory kopíruji manažerem FAR, ale mám nastaveno použití systémové funkce CopyFileEx, zařízení se hlásí jako Velkokapacitní paměťové zařízení USB. Dnes jsem soubory zkopíroval znovu, a vše je OK. Takže by mě jen velice zajímalo, čím to mohlo být. Soubory byly zkopírovány zcela správně, chdkdsk nehlásil žádnou chybu, unlocker zahlásil "chybí popisovač, přesto lze zkusit soubory smazat, přejmenovat, přesunout..." I bez unlockeru šly soubory smazat. Ihned po smazání jsem je obnovil a normálně otevřel a zkontroloval, že jsou v pořádku. Žádná práva si soubory sebou nést nemohly, protože byly kopírovány z FAT32, ostatně mám nastaveno "nekopírovat přístupová práva".

Víš jak fungují přístupvá práva?
Soubor, který nakopíruješ na jiný disk si přebere přístupová práva od nadřízeného objektu, který jej může dědit od svého nadřízeného objektu atd.

Takze se prihlas jako administrator
Prevezmi vlastnictvi pro cely disk (zabezpeceni disku) vcetne vsech podrizenych objektu
Smaz tam opravneni, ktera jsou a pridej plna opravneni pro skupinu administrators, SYSTEM a pokud nemas zadne dalsi pozadavky, tak klidne plna prava pro skupinu EVERYONE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru