Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PHP na lokálním PC, běh skriptů

Rád bych získal některý data z cizích (veřejně a zdarma přístupných) www stránek. Uvažuju o lokálně běžícím PHP, tj. skripty bych pouštěl jen na svým PC, nebyly by přístupný z netu, to je mi jasný a nevadí to.

Potřebuju v takovým případě mít instalován i www server, např. Apache? Jen doplním, že o využití MySQL nemám zájem (zatím).

Tj. rád bych si v klidu na svým PC odladil PHP skript, co "vycucne" data ze zadané www stránky (umístěné na internetu), zpracuje je a zobrazí je v prohlížeči (není nutný je ukládat do txt souboru, i když by to tuším taky šlo). Je tohle reálný? Uniká mi něco?

Kdysi jsem kratince používal PHP Triad (PHP, Apache, MySQL). Bude mi na výše uvedené stačit jen PHP?

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebyl bych to já, abych si nevymyslel nějakou superčistou a o to složitější metodu. Mám VirtualBox…
angel333 28.04.2008 16:52
angel333
Souhlas, to je nejlepší řešení. Jen bych vyhodil tu sračku Virtual Box a instaloval vmware player +…
Vladimir 28.04.2008 17:05
Vladimir
:-) VirtualBox není sračka, všechno je tam dost rychlý, umí to co potřebuju. U VMware playeru je nev… poslední
angel333 28.04.2008 17:16
angel333

Nebyl bych to já, abych si nevymyslel nějakou superčistou a o to složitější metodu.

Mám VirtualBox a na něm LAMP(+FS) (Linux, Apache, MySQL, PHP, ... FTP, SVN) :-) je to parádní a ohromě čisté řešení, na disku se mi neválej servery, nezatěžuju zbytečně CPU, když server nepoužívám, můžu těch serverů mít několik úplně bez problémů. Navíc nejsou problémy s kompatibilitou a ještě se při tom přiučim Linux. Co mám nedořešený je samotný psaní skriptů, píšu je přes FTP a asi to není moc elegantní řešení, ale Eclipse to zvládá docela dobře. Po každém editu contrib na SVN je šílenost, jiný řešení než FTP mě nenapadá.

//update: Btw, podařilo se mi rozchodit VirtualBox, aby nebyl vidět. Pomocí služby (srvany.exe) se mi to nepovedlo, ale pomocí hstartu to jde bez problémů.

:-) VirtualBox není sračka, všechno je tam dost rychlý, umí to co potřebuju. U VMware playeru je nevýhoda, že musíš buď stáhnout appliance, nebo používat ty internetový vmx tooly, nebo měnit konfiguráky. VMware Server jsem zkoušel, nedávno jsem ho rozchodil, potom ne, měl jsem ňáký problémy s licencí. Snad jedině, že má možná dobrý guest extensions, ale já stejně všechno ženu přes SSH, takže zrovna tady to nevyužiju.

//update: Ad zadarmo - asi myslíš bez práce - to je ale nuda :))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru