Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mění se formátování po vložení tabulky nebo grafu z Excelu do Wordu

ahoj,

prosim o radu ako zabranit tomu, že ak vložim tabulku alebo graf z excelu do wordu tym, ze to tam nakopirujem, mam problem s formatovanim-meni sa kedy sa mu zachce...Mozem to napr. vyriešiť tak, že z tabulky spravim obrazok? Ak ano, akym sposobom sa da z excelovskej tabulky spravit obrazok?? Ďakujem za skoru odpoveď
Změna předmětu, původně: obrazok
Změna kategorie, původně: Ostatní (karel)

Předmět Autor Datum
jestli myslíš že se ti mění šířky sloupců proti excelu, ty záleží částečně na libovůli wordu, částeč…
lední brtník 28.04.2008 17:25
lední brtník
Dakujem, ide o bakalarsku pracu, ta tabulka bude mať už len "ilustračnú" funkciu. Ten obrázok by mi…
Lucia 28.04.2008 17:39
Lucia
Asi nejjednodušší by bylo toto. V excelu si nastavíš zobrazení v % tak, abys na monitoru viděla celo…
uri 28.04.2008 18:55
uri
A je aj nejaky lepsi sposob? Je to jednoduche, ale nie velmi esteticke. Ked to orezem v skicari a po…
Lucia 28.04.2008 21:49
Lucia
je - vložíš printscreen do jakéhokoli normálního grafického editoru (čili malování nebrat), uděláš p…
lední brtník 28.04.2008 23:58
lední brtník
V EXCELI oznacit oblast ktoru treba a dat kopirovat. Potom otvorit nejaky graficky editor (staci SKI… poslední
Oto 29.04.2008 08:04
Oto

jestli myslíš že se ti mění šířky sloupců proti excelu, ty záleží částečně na libovůli wordu, částečně na délce slov v prvním řádku, který bere jako záhlaví tabulky.
čili pokud se word trefí nevhodně, moc s tím nenaděláš.

pokud ti jde jen o změnu typu/velikosti písma, to se dá ve wordu dodatečně opravit. opět to záleží trochu na tom, jaká výchozí písma jsou nastavena ve wordu a v excelu, a pravděpodobně i na tom, co windows a bill gates považují za dobré pro všechny. nejspíš to bude kupodivu font, kterým default píše outůůk express, nebo jaké písmo považuje za "normální" internet explorer a wordpad. ale jak jsem psal, toto je opravitelné.

jedině kdyby ti tak přesně záleželo vzhledu tvé vytuněné tabulky, a tabulka by měla mít už jen ilustrační funkci a neměla by být dále použitelná, šlo by se smířit i s obrázkem - ovšem s redukovanou barevnou hloubkou -> max do 265 barev, ať samotný obrázek není mnohem větší než zbylý x-stránkový dokument.

Asi nejjednodušší by bylo toto. V excelu si nastavíš zobrazení v % tak, abys na monitoru viděla celou tabulku a tlačítkem "Print Screen" okopíruješ do schránky. Otevřeš si třeba prg "Malování" a vložíš (Ctrl V), obrázek ořízneš dle potřeby a uložíš jako *.JPG. To samé provedeš s grafem.

A je aj nejaky lepsi sposob? Je to jednoduche, ale nie velmi esteticke. Ked to orezem v skicari a potom vlozim do wordu, na niektorej strane je oramovanie tabulky na inej nie...do bakalarky by som to asi potrebovala kvalitnejsie spravit. Je este aj ina moznost?

je - vložíš printscreen do jakéhokoli normálního grafického editoru (čili malování nebrat), uděláš potřebný výřez tabulky, okraje orámuješ jednotnou barvou, pro další normální použití snížíš barevnou hloubku na 256 barev, zaarchivuješ třeba do .gifu (kvůli bezeztrátové komprimaci). pak si obrázky naimportuješ kam chceš.
pokud bys měla skvělý nápad přenášet hotové obrázky přes schránku, budou ti díky 16 miliónům barev v dokumentu zabírat asi 20-50x víc místa - což je taky vizitkou "gramotnosti".

nezapomeň, že tím že z toho vyrábíš bitmapový obrázek, nesmíš už v dokumentu změnit jeho rozměr, jinak bude neostrý či zubatý, písmo v tabulce bude špatně čitelné, a opět je to jistou vizitkou úrovně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru