Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hladac LAN kablou

Zdravím,
Potreboval by som poradit kde kupit tento nastroj:
Pouzivaju ho na telekomunikaciach, ked mate vela UTP kablou pri switchi a neviete ktory kde ide, tento nastroj napojite na jednu stranu kabla, a napriklad pri switchi uz len prikladam tu vec ku kablom po jednom a ak prilozim ktomu kablu kde som napojil ten nastroj tak mi to zapipa alebo zablika.
Ide proste oto ze do toho kabla zacne vysielat nejake vlny a na druhej strane ja tie vlny zachitim a tym padom viem ze je to dany kabel. Neviete niekto ako sa vola tento nastroj? Je to velmi dobra pomocka pri zapajani sieti...

Předmět Autor Datum
Na to stačí 2 UTP koncovky. Na jedné spojíš 2 země (pokud nevíš, zda je druhá strana zapojená do něj… nový
Jan Fiala 01.05.2008 06:33
Jan Fiala
Nechapes ma, predstav si ze mas pri switchi natiahnutých 20 kablou, neodblankovaných bez koncoviek.… nový
00Flash00 01.05.2008 08:33
00Flash00
Koukám, že pracuješ stejně jako jeden můj kamarád, který natahal po jednom průmyslovém objektu kabel… nový
Jan Fiala 01.05.2008 13:19
Jan Fiala
Nějaký bezkontaktní tester máš např. zde: http://asm.inshop.cz/inshop/scripts/detail.asp?Item ID=514… nový
Jan Fiala 01.05.2008 13:30
Jan Fiala
Já chápu co myslíš ale nejjednodušší a nejlevnější bude nacvakat na kabely ty koncovky -stejně tě to… nový
MM_tank 01.05.2008 14:08
MM_tank
Nemusi sa to tykat len kabelou lan, ale napriklad telefonnych alebo na zabezpecovaci system. RObia s… nový
00Flash00 01.05.2008 16:11
00Flash00
Nejlevnějším řešením je odizolovat konce kabelu na jedné straně, smotat je a na druhou stranu přijít… nový
Jan Fiala 01.05.2008 16:23
Jan Fiala
Hele ale podivej, co ja vim potrebujes napriklad v podhledu (to je ten kockavy strop rozoberatelny)… nový
00Flash00 01.05.2008 19:18
00Flash00
Hele ale podivej... pěkná záhoráčtina :) argument je to pěkný, jen si nejsem jistý, pokud ty kabely… nový
lední brtník 01.05.2008 20:16
lední brtník
Vpichem? A co ak vtom kabelu uz neco jede? Tak vpichem to urcite nepujde poslední
00Flash00 02.05.2008 09:11
00Flash00

Na to stačí 2 UTP koncovky.
Na jedné spojíš 2 země (pokud nevíš, zda je druhá strana zapojená do nějakého ovladacího prvku ovlivnit) a na druhé straně budeš mít zapojenu baterku s ledkou nebo bzučákem opět na ty 2 dráty. Pokud máš právný kabel, uvidíš to.

Pokud chceš tester všech vodičů, tak zapojení najdeš např. zde:
elektro.html
popř. si můžeš koupit hotový tester:
http://www.networkshop.cz/UTP_kabel_tester_RJ_45_RJ 11_indikace_LED_diodami/

Nechapes ma, predstav si ze mas pri switchi natiahnutých 20 kablou, neodblankovaných bez koncoviek. Hadam nejdem teraz 20 kablou odblankovat a prikladat knim ledku. Ten nastroj na jednej strane do kabla pustis nejake vlny a pri switchi to len prikladam ku kablu aj cez buzirku a ono to tie vlny rozpozna, nemusim ani odblankovat ani davat koncovky, len to jednoducho prilozis na kabel a ak je to ten kde su tie vlny tak ti to ukaze. Nejde oto ze len pri switchi, ale predstav si ze nevies ktory kabel kde ide napríklad v strope(v podhlade) a tými vlnami ten kabel nameras hocikde, aj v strede kabla

Koukám, že pracuješ stejně jako jeden můj kamarád, který natahal po jednom průmyslovém objektu kabely a až pak zjišťoval, kam který vede. A to pak ještě zjistil, že po zazdění zedníky je jich polovina neprůchodných.
Normálně, když se tahají kabely, tak se průběžně označují a popisují, aspoň na straně switche.
A pokud kabely budu zapojovat do switche, tak k nim dávam i koncovky.

A pokud chceš do neodizolovaného kabelu pustit "vlny", bude to dost těžké. TP kabel je navržen tak (kroucené dvojlinky, které jsou navzájem kroucené opačně s různou výškou krutu), aby se indukce navzájem rušily, takže aby ani nevyzařoval, ani záření nepřijímal...

Ae neříkám, že něco takového není...

Já chápu co myslíš ale nejjednodušší a nejlevnější bude nacvakat na kabely ty koncovky -stejně tě to čeká - a zkusit to kontaktně obyčejným měřákem na utb kabely případně vždy zapojit jen jedno zařízení na vzdáleném konci kabelu a poznat to podle rosvícení diod na switchi.

Nejlevnějším řešením je odizolovat konce kabelu na jedné straně, smotat je a na druhou stranu přijít s Ohmetrem, který má i ten nejlevnější měřák.
Pokud chceš hledat už zapojený kabel, stejně nemůžeš přijít, kabel na jedné straně odpojit a připojit k němu "něco", protože bys mohl buď odrovnat to "něco" nebo zařízení na druhé straně.

Hele ale podivej, co ja vim potrebujes napriklad v podhledu (to je ten kockavy strop rozoberatelny) najit nejaky kabel, nemozes ro rozstrihnut lebo nevies ktory to je, napríklad z jednej zasuvky ti trci kabel ktory musis v podhledu rozstrihnut a napojit naneho jeste neco na volne zili, cize ja keby som v tej zasuvke zmotal pari do kopy teda ich vyskratoval, a cez podhlad mi ide dalsich 10 rovnakých kablov, nebudem predsa kazdych 10 strihat a ak to nebude on zase spajat ... uz chapes? nato je dobra ta sonda, ze len prikladam ku kablu a pekne by mi to na jednom stých 10siatych pipalo a nestrihol by som nejaky zly kabel...

Hele ale podivej...

pěkná záhoráčtina :)
argument je to pěkný, jen si nejsem jistý, pokud ty kabely povedou v tom podhledu spolu, že budeš schopný nějakým detektorem určit který z nich "vyzařuje". spíš bych to poznal potažením za kabel (dokud strop není úplně hotový). jiná možnost je vpichem jehlového hrotu ohmetru/pípáku do stínění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru