Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AWARD a nastaveni IDE/SATA

No už jsem vystřízlivěl ale přesně ti neporadím. Tuhle desku jsem měl půl dne (před 5ti měsíci) než jsem ji vyměnil za G33 (bez nějakého důvodu byla příležitost). Taky jsem přesně s tím zkoušel experimentovat a výsledek byl asi takový:
1) v jednom režimu nejede pata řadič jedou jen 4sata
2) v jednom režimu mi nenašli windows sata disk asi by se musel sehnat ovladač přes F6, ten ale zřejmě není nebo by se musel upravit. Linux nainstalovat šel. Asi v Enhanced ale fakt nevím.
3) v jednom režimu jeli jen dva sata a 2pata -možná v tom compatible.

S tím 2sata na jeden kanál ano je to přesně kvůli emulaci.

Jenom jedna z možností umožnila použít 4sata a 2pata kanály tak to vyzkoušej a tu použij.Bude to nejspíš ta výchozí:-)

Tenhle přepínač je dost nestandardní - sám bych u této desky uvítal nastavení ide, ahci nebo raid jak mám na větší P35-DS4 nebo EX38-DS5.

Přípojování a hlavně odpojování za chodu by měl být bezpečné jen v ahci režimu, myslím že do toho tuhle desku s XP nepřinutíš jít (jestli ano napiš) cpal jsem jí různé ovladače a nic.

Myslím že mám tu samou desku v práci a připojování disků za chodu dělám ale musím dát přes ovládací/systém dát vyhledat změny hardwaru. Na mojí G33 to jde lépe, disk se najde.

Podle mě sis na ty tvé operace s připojováním za chodu měl vybrat něco lepšího. Nebo si kup další sata řadič.

Jinak to přepnutí režimu ovladače IDE na AHCI nebo zpátky o kterém se zmiňuješ na konci rozhodně nezničí na disku data jen způsobí nefunkční windows, protože se nenačtou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny