Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Update ATI catalyst na notebooku

Mam ASUS F5RL s grafikou ATI radeon xpress 1100. Ovladace, ktore mam nainstalovane su z asusackej stranky, ale su uz neaktualne. Tu som si stiahol najnovsie ovladace a catalyst od ATI ati.amd.com. Pri prvej instalacii mi vypisalo ze nemoze najst kompatibilny hardware / OS. Trochu som googlil a zistil som ze musim upravit instalacne subory tymto programom aby som mohol pokracovat v instalacii www.driverheaven.net
Instalacia prebehla v poriadku az na to ze pravdepodobne zle deteklo kartu a nainstalovalo ovladace od starsej karty xpress 200M. Mozem teraz preinstalovat preinstalovac ovladac cez spravcu zariadeni?
este jedna otazka: ntb ma druhy video vystup iba VGA tak som si kupil tuto redukciu
www.avelmak.sk
a napojil na TV. Catalyst mi nedetekuje ziadny dalsie zariadenie. Mate s tym skusenosti ako sa da dosiahnut aby som obraz dostal na TV? dakujem

Předmět Autor Datum
ad ovladače - vždy jde ovladač jen "nalistovat" - musíš ale vědět kde jsou všechny potřebné soubory…
touchwood 07.05.2008 11:00
touchwood
no driver som uz instalol. Hmm a ako donutit aby grafika posielala to video?
eth4rendil 07.05.2008 11:02
eth4rendil
to je redukcia určená na iné vga čipy,na to musíš mať podporovaný grafický čip ako napr. Matrox/Matr…
ogl 07.05.2008 11:27
ogl
Na notebook (hlavne ak je tam ATI) instaluj radsej len ovladace od vyrobcu notebooku. Oni su to toti…
MM.. 07.05.2008 15:14
MM..
Inac ak mas nahodou LCD TV s VGA vstupom tak pouzi kabel VGA-VGA.
MM.. 07.05.2008 15:24
MM..
Je to jak píše MM. Ovladače stáhnuté přímo z ati jsou nepoužitelné, konkrétně jsem je pro F5RL zkusi…
MM_tank 07.05.2008 23:37
MM_tank
za pomoci toho programu som to nainstaloval, ovladace funguju uplne normalne a nevidim ziadnu chybu.…
eth4rendil 08.05.2008 00:58
eth4rendil
Jo dovolili ti pouzit 256 pretoze si myslia ze mas iny chip ktory 256 vie, az bude nejaka hra chciet…
MM.. 08.05.2008 13:54
MM..
Na notebook (když jsem ještě měl notebook z ATI kartou) jsem používal OMEGA drivery. Autor je členem…
Jan Fiala 08.05.2008 00:22
Jan Fiala
este jedna otazka. Existuje neaka Express Card, ktora by mala nieco ako tv-out? poslední
eth4rendil 11.05.2008 12:22
eth4rendil

ad ovladače - vždy jde ovladač jen "nalistovat" - musíš ale vědět kde jsou všechny potřebné soubory a inf soubory pro složnená zařízení

ad redukce - to samozřejmě fungovat nebude. Teoreticky ano (D-Sub obsahuje správný pin), ale musel bys donutit grafiku posílat do D-Sub video ve formátu 15,7kHz horiz./50Hz vert.

to je redukcia určená na iné vga čipy,na to musíš mať podporovaný grafický čip ako napr. Matrox/Matrox Marvel,Texas Instruments TVP,ViXS,Trident TM6xxx,Silicon Image,Philips,Chrontel,Nec ap.prípadne zariadenie,ktoré má vga-hd výstup,ako nejaký settop box,dvd rekordér,projektor,strihová karta s hw kodekmi ap.Integrovaná grafika v notebooku alebo v čipsete si s tým zrejme neporadí a už vôbec nie v prípade,že nemá nainštalované korektné ovládače

Na notebook (hlavne ak je tam ATI) instaluj radsej len ovladace od vyrobcu notebooku. Oni su to totiz trochu ine ovladace ako tie co su na ATI strankach (tie su tusim len pre desktopy). Pre notebooky tusim kedysi ati ovladace vobec nedistribuoval, dnes uz neviem ja sa radsej ATI vyhybam, prave kvoli ovladacom.

preco si chcel vlastne novsie ovladace? Nieco ti nefungovalo alebo co? Ak ti so starymi ovladacmi vsetko fungovalo tak ich tam daj nazad, v tom pripade nepotrebujes novsie ovladace.

P.S. ovladac by sa mal dat normalne odisntalovat v ovladacie panely - pridat ubrat programy, a potom tam nainstaluj nazad ten od asusu.
P.S.2. obraz z VGA na TV sa da dostat prevodnikom ktory stoji tak od 1000 az niekolko tisic. redukciou to "nejde" (v uvodzovkach preto lebo na pripadne rozbehanie len s nejakou redukciou ak je to na danej grafike vobec mozne je treba perfektne znalosti o danom HW a specialne utility, a nemas ani jedno ani druhe).
P.S.3. ta redukcia ani nie je pre PC ale len pre nejaky "Premiere Decoder", mas to tam napisane.

Je to jak píše MM. Ovladače stáhnuté přímo z ati jsou nepoužitelné, konkrétně jsem je pro F5RL zkusil použít taky protože ten zkur*ený asus server jel zase klasicky 5kilo/sec. O tom upravovacím programu slyším poprvé a asi prostě nejede tak jak si přeješ. Na seznamu podporovaných grafik je ta tvoje, plus rok starý příklad použití programu že to s 7.04 fungovalo..jenže teď je verze 8.04 a s ní už to možná nejede.

Logicky ale ovladač na grafickou kartu a na integrovanou musí být jiný.

Jo dovolili ti pouzit 256 pretoze si myslia ze mas iny chip ktory 256 vie, az bude nejaka hra chciet tu druhu polovicu pouzit tak to predpokladam skonci v pr... (bluescreene :) alebo ti to len vypisuje 256 ale pouzit vie len tolko ako predtym. V ploche Win sa ti samozrejme tych 256 nevyuziva, ale len nejakych 2MB, takze na nejaky problem nad 128MB prist nemozes ked si len na ploche Win. Samozrejme ja osobne nemozem vediet ci to bude robit nejaky problem alebo nie, ale riziko problemov tam je, hlavne ked pises niekde v otazke ze ti to zdetekovalo uplne iny chip ako mas.

Odporucam kvoli vyhnutiu sa moznym zbytocnym problemom nainstalovat oficialne ovladace zo stranok vyrobcu notebooku a neskusat nezmysly ktore nemaju ziaden uzitok, len mozne problemy, prip. ak sa moc nudis mozes skusit omegy, ako pisal nizssie JaFi.

Na notebook (když jsem ještě měl notebook z ATI kartou) jsem používal OMEGA drivery.
Autor je členem testovacího týmu u ATI a OMEGA ovladače podporují úsporný režim apod. pro notebooky. Navíc je ovládání přes klasický ovládací panel místo té hrůzy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru