Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Procesor , základovka Desatero otázek

Mám následující problémy :
1. Chci si koupit novou základovku , ale v těch označeních se nevyznám a nevím jak zjistit socket procesoru , který teď mám abych podle toho koupil desku .

2. Nevím jakým způsobem je procesor připojen k desce takže jestli někdo víte co je to za systém rád se poučím , nechcy za to nějak rvát ať to nedoje..

3. Když video v .avi potřebuji dát do DVD , sekne se mi celý komp a musím jej na tvrdo restartovat , zkusil jsem už ConvertX , WinAvi takže si myslím že to asi programem nebude , je možné že by mi to mohla dělat ona zmiňovaná základovka , kterou hodlám vyměnit , ale chci so být jistý , protože pokud je to jinou součástkou raději dám přednost ji neboť základovka ještě tak nehoří .

4. KDyž jsem se díval po těch základovkách tak už jsem jich našel jen málo co podporují DDR1 RAM-ky , otázka je jestli DDR1 které těď mám mužu dát do základovky která podporuje DDR2 .

5. Nicméně jsem se tedy díval po DDR2 a najsou zase až tak drahé , takže je lepší si koupit základovku s DDR2 a koupit si k ní RAM-ky nebo není velký rozdíl v
2GB DDR1 a 2GB DDR2

6. Uvažoval jsem že si uvedené komponenty nechám zaslat poštou od Alfy , má s tím někdo zkušenosti , není lepší osobní jednání v prodejně ?

7. V disketovce mi uvázla disketa protože mi nějak zaskočil ten čudlík na vysouvání a teď nevím jak ji mám dostat ven , nevíte jak ji dostat ven a opravit čudlík abych nemusel kupovat novou ?

8. Je nutné si pořizovat nové verze biosu , k čemu to je a jde to vůbec nemá to počítač už předem nainstalované na ''věčné časy''

Za jakékoliv odpovědi , názory a tipy předem děkuji a odpověd bych prosil spíše na svůj e-mail , protože se na těchto stránkách nějak neorientuji a odpověĎ bych asi nenašel :

jacob95@seznam.cz
r.a.s.z@centrum.cz

Předmět Autor Datum
ad 1: Potrebujete zistit socket alebo paticu sucasneho procesora, to dosiahnete tak, ze si pozriete…
2laak 11.05.2008 16:44
2laak
V každé poradně by se měla dodržovat nepsaná pravidla: - v příspěvku jen jeden dotaz, - vyžadovat od… poslední
Denkez 11.05.2008 23:11
Denkez

ad 1: Potrebujete zistit socket alebo paticu sucasneho procesora, to dosiahnete tak, ze si pozriete na webe vyrobcu vasej zakladnej dosky, aky ma socket a na zaklade neho budete vyberat novu zakladnu dosku (MB). Ratajte vsak s tym, ze MB so starsimi socketmi najdete uz len v bazaroch.

ad 2: No to je prave ten socket/patica (vid. ad 1)

ad 3: Je dost mozne, ze mate PC zaprasene, preto sa prehrieva sa a pri vacsej zatazi (konverzia, grabovanie DVD) sa "zasekne". Staci vyfukat pasivy na zakladnej doske, skontrolovat teploty a pod.

ad 4,5: Musite napisat, aky mate teraz HW, niektore boardy podporuju dokonca aj SD-RAM aj DD-RAM.

ad 6: Online nakup v preverenej predajni je dnes absolutne OK. Sam casto nakupujem online, je to mnohokrat lacnejsie. Otazka je, ci si to potom doma date spravne dokopy...

ad 7: To sa mi stalo uz tiez, chytit noznice a ak nie ste uplne lavy, tak ju odtial opatrne (!!!) vysprajcujete. Mne sa to uz podarilo asi tak 2-3krat. :-)

ad 8: S flashovanim BIOSu, najma za behu systemu, je spojene znacne riziko poskodenia MB, vid dotaz tu na poradni aj vcera. Novy BIOS je potrebny vtedy, ak vam nekorektne funguje HW na MB. Novy BIOS casto pridava podporu novych CPU, opravuje predosle chyby a pod.

ad mail: Tato poradna je verejna a na ziadne maily nepiseme. Pre lepsiu orientaciu na stranke sa registrujte, pod prihlasovanim sa vam objavi kolonka Moje otazky a zobrazi vam len vase otazky. :)) So simple. Inak otazky sa posuvaju podla toho, kto a kedy na ne reaguje, najvyssie su najcerstvejsie a tie, na ktore momentalne niekto odpovedal.

Prajem pekny den. :-)

V každé poradně by se měla dodržovat nepsaná pravidla:
- v příspěvku jen jeden dotaz,
- vyžadovat odpovědi do e-mailu se nesluší,
- před položením jakékoliv otázky použít vyhledávání a jiné dostupné zdroje informací (Google, Wikipedia...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru