Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Procesor , základovka Desatero otázek

Mám následující problémy :
1. Chci si koupit novou základovku , ale v těch označeních se nevyznám a nevím jak zjistit socket procesoru , který teď mám abych podle toho koupil desku .

2. Nevím jakým způsobem je procesor připojen k desce takže jestli někdo víte co je to za systém rád se poučím , nechcy za to nějak rvát ať to nedoje..

3. Když video v .avi potřebuji dát do DVD , sekne se mi celý komp a musím jej na tvrdo restartovat , zkusil jsem už ConvertX , WinAvi takže si myslím že to asi programem nebude , je možné že by mi to mohla dělat ona zmiňovaná základovka , kterou hodlám vyměnit , ale chci so být jistý , protože pokud je to jinou součástkou raději dám přednost ji neboť základovka ještě tak nehoří .

4. KDyž jsem se díval po těch základovkách tak už jsem jich našel jen málo co podporují DDR1 RAM-ky , otázka je jestli DDR1 které těď mám mužu dát do základovky která podporuje DDR2 .

5. Nicméně jsem se tedy díval po DDR2 a najsou zase až tak drahé , takže je lepší si koupit základovku s DDR2 a koupit si k ní RAM-ky nebo není velký rozdíl v
2GB DDR1 a 2GB DDR2

6. Uvažoval jsem že si uvedené komponenty nechám zaslat poštou od Alfy , má s tím někdo zkušenosti , není lepší osobní jednání v prodejně ?

7. V disketovce mi uvázla disketa protože mi nějak zaskočil ten čudlík na vysouvání a teď nevím jak ji mám dostat ven , nevíte jak ji dostat ven a opravit čudlík abych nemusel kupovat novou ?

8. Je nutné si pořizovat nové verze biosu , k čemu to je a jde to vůbec nemá to počítač už předem nainstalované na ''věčné časy''

Za jakékoliv odpovědi , názory a tipy předem děkuji a odpověd bych prosil spíše na svůj e-mail , protože se na těchto stránkách nějak neorientuji a odpověĎ bych asi nenašel :

jacob95@seznam.cz
r.a.s.z@centrum.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V každé poradně by se měla dodržovat nepsaná pravidla: - v příspěvku jen jeden dotaz, - vyžadovat od… poslední
Denkez 11.05.2008 23:11
Denkez

V každé poradně by se měla dodržovat nepsaná pravidla:
- v příspěvku jen jeden dotaz,
- vyžadovat odpovědi do e-mailu se nesluší,
- před položením jakékoliv otázky použít vyhledávání a jiné dostupné zdroje informací (Google, Wikipedia...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru