Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno klonování obrazu na TV

Na PC je použita nVidia 6200 a monitor s rozlišením 1440x900px.

Je nastaveno klonování obrazu na TV. Když pominu to, že pro TV je max rozlišení 1024x764 a je tam tedy zobrazován jen výřez, tak problém je se zobrazením videa.

Používám GOM player a v PC tedy nejsou potřeba žádné balíky kodeků ani ffdshow. Dění na PC na TV vidím, když ale spustím Gom player, tak vidím jeho okno, menu, ale místo obrazu je jen černá. WMP11 to zobrazí stejně a irfanview taky. Je nainstalována poslední funkční verze ovladačů nVidie. Novější verze mají u uvedené karty problém s rozlišením 1440x900px.

Když jsem použil zobrazení DualView, tak je výsledek stejný, jen mi leze myš za roh a když je TV v jiné místnosti, tak to není moc příjemné.

Nepoužívám společnou anténu, mám vlastní antény napojené na satelitní slučovač a vyvedené na satelitní zásuvku. PC je připojené přes S-video a scart. Na dalších scart vstupech je výstup z videorekordéru a digi-tv. Oba fungují správně.

Je to problém HW, špatného nastavení ve vlastnostech (použil jsem průvodce + manuální nastavení na D-PAL a S-video) nebo toho, že v PC nejsou nainstalované žádné dodatečné balíky kodeků?

Předmět Autor Datum
Je to problem toho ze overlay (HW urychlovane video) sa zobrazuje len na jednom (primarnom) zariaden…
MM.. 20.05.2008 17:48
MM..
Dík, ale něco pro video lamu by nebylo? V Gom je volba Output Type a tam možnost Overlay Mixer. Ale…
yorg 20.05.2008 18:55
yorg
Ja GOM nepoznam, ak tam mas Output Type tak tam mas ake este volby okrem overlay? Nastav tam nieco i…
MM.. 20.05.2008 19:02
MM..
V GOm jsem zkoušel i ty ostatní volby a nic. :-( Nastavení TV na primary display ale pomohlo. Video… poslední
yorg 20.05.2008 19:36
yorg

Je to problem toho ze overlay (HW urychlovane video) sa zobrazuje len na jednom (primarnom) zariadeni. Takze bud si v tom prehravaci v nastaveniach najdi "overlay" alebo nejake nastavenie HW urychlovania a zmen to, alebo si nastav (vo Win) TV ako primarny monitor, alebo si skus najst v ovladacoch ci tam nieco nebude o tom ze overlay nech sa zobrazuje na tom druhom (ATI ma na to nastavenie tusim theater mode take nieco robi, nvidia myslim nie, ale pohladaj), alebo dalsia moznost nezapinaj klonovanie ale obraz prepni len na TV (monitor sa vypne), tak to robim ja na nvidii.

Dík, ale něco pro video lamu by nebylo?

V Gom je volba Output Type a tam možnost Overlay Mixer. Ale ten jsem už tam nikde nenašel.

V nastavení nVidia jsem také nic nenašel. A klikal jsem o106.

Přepnutí na single je problém, protože TV je v jiné místnosti jak PC a dostat to pak zpátky byl docela problém.

Ja GOM nepoznam, ak tam mas Output Type tak tam mas ake este volby okrem overlay? Nastav tam nieco ine, napr. system default, nie overlay.

Este by si mohol nastavit TV ako primarny display, potom pojde film na TV a na monitore bude cierny obdlznik. Bud to mas v nastaveniach nvidie (ak mas moznosti dualview "monitor+Tv" aj "TV+monitor" tak to je prave o tom, ze ktory je prvy tak tam pojde video). Ak nic take nemas pozri si vsetky nastavenia nvidie a hladaj slova primarny display. Alebo sa to da v pravy klik na plochu - vlastnosti - posledna karta, kliknes na to velke "2" a dole zaskrtnes ze pouzit ako primarny monitor. Ale najprv by som to radsej hladal v nastaveniach nvidie.

V GOm jsem zkoušel i ty ostatní volby a nic. :-(

Nastavení TV na primary display ale pomohlo. Videokarta je nastavena na Clone a TV jako primární. Předtím ale bylo potřeba znovu přeinstalovat ovladač videokarty. Sice stejnou verzí, ale pomohlo to. Bez toho to končilo občas černou obrazovkou občas chybovou hláškou.

Nastavení na primary display mi rozháže ikony na ploše, ale program DIPS naštěstí funguje a vrátí je zpátky na místo.

Díky za trpělivost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru