Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem X-Fi XtremeGamer - ako pripojit k prednemu panelu?

Nikde neviem najst ako mam pripojit X-Fi XtremeGamer zvukovku k prednemu panelu skrinky (Thermaltake Swing). Nasiel som rozlozenie pinov pre XtremeMusic a tiez protichodne informacie. Na zvukovke mam 'konektor' kde je napisane Front Panel, ale neviem ci je to len pre predny panel ktory sa da dokupit ku kartam X-Fi, alebo aj pre predny panel skrinky. Pomoze mi niekto prosim?

Předmět Autor Datum
Nevím jak to vypadá. Standardně má kabel co je v pc skříních konektor o 2x5 vývodech celkem 10 a jes…
MM_tank 27.05.2008 00:02
MM_tank
Vdaka, podobne navody som nasiel, ale neviem na aku verziu su, ta karta ktoru mam to uz vzadu ma, pr…
Dreamer 27.05.2008 15:33
Dreamer
Když zapojuju normální AC97 desku No měl by jsi mít možnost okem ty kablíky rozdělit na dvě části. P…
MM_tank 27.05.2008 16:48
MM_tank
Lenze ja potrebujem zapojit predny panel skrinky na X-Fi Xtreme Gamer kartu, napisem dalsi prispevok…
Dreamer 28.05.2008 19:02
Dreamer
ved to je jasne a pevne dane ze ktory drat ide kam (aj mikrofon), netreba experimentovat :-) Vid lin…
MM.. 28.05.2008 19:36
MM..
A to v navode tej zvukovky nemas popisane piny toho konektora? Navod mas urcite ako pdf na dodanom C…
MM.. 28.05.2008 19:06
MM..
Skrinka (Thermaltake Swing) ma konektory oddelene (obr. 1). X-Fi Xtreme Gamer zvukovka ma moznost pr…
Dreamer 28.05.2008 19:17
Dreamer
opis sem napisy na dratoch kejsu
MM.. 28.05.2008 19:19
MM..
Pozriem sa na to, ale vies ako to potom zapojit do tej X-Fi zvukovky? A si si isty ze to tam mozem p…
Dreamer 28.05.2008 20:30
Dreamer
Ved som ti napisal ze podla toho co som videl v specifikaciach vyrobcu tej zvukovky (vid linky vyssi…
MM.. 29.05.2008 15:36
MM..
OK, vdaka, tak som to zapojil. MIC BIAS tam nie je, ani EAR_R_RET a EAR_L_RET. Mam tam MIC VCC a est…
Dreamer 29.05.2008 21:58
Dreamer
Podla tych popisov na dratoch - mas na prednom paneli 3 jack konektory ??? Vyzera to tak ze na kejse…
MM.. 30.05.2008 14:57
MM..
navyse po zapojeni do predneho panelu by to mal Windows a Creative soft detekovat, automaticky vypnu…
MM_tank 29.05.2008 23:54
MM_tank
u analogovej to ma byt tak ako pises (2x rozpinaci u kazdeho jacku), u HD audio tam ma byt len jeden…
MM.. 30.05.2008 14:58
MM..
Tak dik, aj ked ste ma nepotesili. Ja som tu detekciu videl aj pri internej zvukovke, teda to boli a…
Dreamer 30.05.2008 19:31
Dreamer
Vsade to davaju lebo predny panel to podporovat ma :-) Staznosti smerovat na cinana ktory navrhol tv…
MM.. 30.05.2008 19:36
MM..
Vdaka za vycerpavajucu odpoved. :-) a) mam uz prepatovku, takze to asi nie b) neviem ako by sa to…
Dreamer 30.05.2008 21:30
Dreamer
tak kejs je to dobry ale tiez ho urcite robil cinan, to je dnes taka moda vsetko davat robit nejakym… poslední
MM.. 30.05.2008 22:12
MM..

Vdaka, podobne navody som nasiel, ale neviem na aku verziu su, ta karta ktoru mam to uz vzadu ma, presne 2x5, mam jeden obrazok, aj ked z ineho pohladu, je to celkom vzadu - na obrazku hore:

http://images.bit-tech.net/content_images/2007/07/c reative_x-fi_xtremegamer/front733-2.jpg

Mozem tam pripojit predny panel? A ako? V skrinke nemam jeden konektor 2x5, ale niekolko malych - tie su pripojene na zakladnu dosku. Ako mam zistit ako presne to mam pripojit?

Když zapojuju normální AC97 desku
No měl by jsi mít možnost okem ty kablíky rozdělit na dvě části. První část má 5vodičů - Levý out, L return, R out a R return. Ty returny by měli sloužit k detekci zastrčeného konektoru ale ještě jsem to neviděl skutečně zapojený. Další kablík je zem.

Tady jsem našel popis a obrázek
http://www.barbone.cz/?stiid=49459&strsort=229110&s tr=0&akce=D
http://www.hardware-software.cz/data/techinfo/obr/a udio_hd_audio_ac_97.JPG

Lout a L sense se zapojí na pin 5 a 6, na 7 se dá zem a na 9 a 10 se dají vývody R a Rout.

Mikrofon mívá další tři dráty ale to vždycky zkouším - normálně za chodu pospřehazovat.Někdy bývá jasná zem.

ved to je jasne a pevne dane ze ktory drat ide kam (aj mikrofon), netreba experimentovat :-) Vid link nizsie.
Co sa tyka returnov tak ak ma doska analogovu zvukovku (AC97) tak returny musia byt zapojene inac nebudu fungoavt zadne konektory, poznas to podla toho ze na doske su na tom konektore od vyroby 2 jumpery.
U HD Audio returny zapajat nemusis (neviem naisto), ona autodetekcia strcenia jacku ak mas analogovy panel a HD zvukovkou asi ani nefunguje, je potom nutne si nastavit vo Win ze tam je nieco strcene (a co je tam strcene).

A to v navode tej zvukovky nemas popisane piny toho konektora? Navod mas urcite ako pdf na dodanom CD

P.S. podla http://www.soundblaster.com/products/product.asp?ca tegory=1&subcategory=208&product=15853&nav=1 je ten konektor intel HD Audio compatible. Pinout pre HD Audio panel je popisany napr. tu http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/s b/CS-015851.htm
Ak mas na kejse analogovy (AC97) predny panel (zistis podla popisov na tych dratoch) tak sa to da zapojit 1:1 aj na HD audio konektor, ak to ta zvukova karta podporuje (vid navod)

P.S. len preistotu, piny u toho konektora su cislovane "na striedacku", t.j.
2 4 6 8 10
1 3 5 7 9

Skrinka (Thermaltake Swing) ma konektory oddelene (obr. 1). X-Fi Xtreme Gamer zvukovka ma moznost pripojit predny panel, ale neviem ci je mozne tam pripojit aj bezny predny panel, alebo je to len na X-Fi front panel, je tam napis "FRONT PANEL" (obr. 2 a 3). Mozem to tam teda pripojit - a ako?

[http://img233.imageshack.us/img233/6205/xfifrontpan el1hs3.th.jpg] [http://img513.imageshack.us/img513/5331/xfifrontpan el2dj8.th.jpg] [http://img513.imageshack.us/img513/9290/xfifrontpan el3kx8.th.jpg]

Chcel by som to zapojit preto, ze sluchadla sa do dratoveho ovladania reproduktorov nezapaja prave najpohodlnejsie, navyse po zapojeni do predneho panelu by to mal Windows a Creative soft detekovat, automaticky vypnut reproduktory a prepnut na rezim reproduktorov. Len by som to nechcel zapojit zle.

Ved som ti napisal ze podla toho co som videl v specifikaciach vyrobcu tej zvukovky (vid linky vyssie) je to kompatibilne s intel HD audio, a teda sa na to da panel pripojit presne tak isto ako do zakl.dosky.
Takze pin1: Mic In, pin2: GND, pin5: EAR_R, pin9:EAR_L
ak tam mas este MIC_BIAS tak pin3. Ak tam mas este EAR_R_RET a EAR_L_RET tak tie v tomto pripade zapajat nemusis. Vo Win si potom treba pozriet poriadne ze ci sa tam nastavuje ze mas ten predny panel pripojeny a ze je tam jeden mic a jeden vystup.
Ak by si to bez zapojenych EAR_R_RET a EAR_L_RET nijak nevedel pod Win rozbehat, tak mozes skusit pripojit EAR_R_RET na pin6, EAR_L_RET na pin 10.

Ako sa cisluju piny som ti uz napisal vyssie, spravnu orientaciu poznas podla toho ze pin8 chyba. T.j. tak ako to mas natocene na tych obrazkoch je pin1 vpravo hore, pin2 vpravo dole, atd.

OK, vdaka, tak som to zapojil. MIC BIAS tam nie je, ani EAR_R_RET a EAR_L_RET. Mam tam MIC VCC a este LINE L a LINE R.

Sluchadla idu, ale je tam nejaky sum, aj ked su vypnute zvuky a hlavne volby "automatically enable headphones settings" a "automatically mute speakers" nefunguju, to je pre mna dolezite, lebo vypinat reproduktoy hardwarovo nechcem, potenciometer na tom dratovom ovladaci sa mi pri predchadzajucich pokazil, takze uz ovladam len softwarovo, pomocou mysich skratiek, je to dokonca pohodlnejsie. Ak by som casto zapinal a vypinal reproduktory, bojim sa ze by sa ten vipinac/potenciometer pokazil, preto by som to chcel nastavit tak aby sa aspon manualne dali reproduktory vypnut - bez toho aby sa vypol vystup na prednom paneli.

Mikrofon nejde, mozno preto ze nie je zapojene to MIC BIAS. V nastaveniach som nasiel Microphone viac krat, skusal som vsetky nastavit ako predvolene, jeden ktory mal v popise "jack information: front panel 3.5 mm jack" nesiel nastavit vobec, vraj nie je zapojeny.

Mikrofon velmi nepotrebujem, mam USB headset, ale ak by to slo... Trapia ma hlavne tie sluchadla a nemoznost vypnut reproduktory ked zapojim sluchadla do predneho panelu - takto je to nepouzitelne. :-(

Podla tych popisov na dratoch - mas na prednom paneli 3 jack konektory ???
Vyzera to tak ze na kejse nemas kontakty pre detekciu strcenia, takze automaticka detekcia strcenia nebude. Ked mas sluchadla tak vypni reproduktory, a este aj usetris za elektriku :-)
Pre mikrofon - MIC BIAS je MIC VCC, takze zapojit na pin 3. Ak to ale nepojde nastavit vo Win tak tiez smola. Mozno panel original od creative bude lepsi (aj z detekciou strcenia) ale ten nemam, takze neviem.

navyse po zapojeni do predneho panelu by to mal Windows a Creative soft detekovat, automaticky vypnut reproduktory a prepnut na rezim reproduktorov.

K tomu je potřeba aby vpředu byl výstup na sluchátka se snímači zastrčení jacku* (k tomu slouží ten sense return). Vsadím se že tam je obyčejnej jack bez snímačů jako na všech pc budkách co sem viděl-čili to nepůjde (šlo by to asi udělat přes další -ruční přepínač).

* přesněji je to podle mě jack s dvěma rozpínacími kontakty, rozeplé jsou při zastrčení a čistě mechanicky odpojí výstup na zadní repro.

u analogovej to ma byt tak ako pises (2x rozpinaci u kazdeho jacku), u HD audio tam ma byt len jeden kontakt spinaci (pri zastceni zopne), preto HD audio konektor nema retruny ale ma 2x sense (pre kazdy jack jeden sense).

Na kejsoch som to ani ja nevidel, ani jedno ani druhe :-) takze automaticka detekcia nebude. Riesenie - ked mam sluchatka tak uplne vypnut reproduktory (vypinacim tlacitkom)

Tak dik, aj ked ste ma nepotesili. Ja som tu detekciu videl aj pri internej zvukovke, teda to boli asi nastavenia Windows Vista, ale preco to vsade davaju ked to predny panel nepodporuje? Takto je to pre mna nepouzitelne, lebo reproduktory sa vypinaju prave tym potenciometrom/kolieskom, musim najskor celkom stisit a potom sa to vypne a to nechcem aby sa to pokazilo.

Vsade to davaju lebo predny panel to podporovat ma :-) Staznosti smerovat na cinana ktory navrhol tvoj kejs.
Riesenie moze byt a) vypinacia 230V predlzka pre repro, b) zbastlit alebo kupit si prepinac na jack konektor 1jack->prepinac->2jacky (napr. toto product.jsp) a viest to zozadu na repro a do sluchatok, c) ine repro ktore sa da vypnut normalne d) zohnat si predny panel ktory ma detekciu strcenia (mozno ten od creative, treba si najst info o tom)

Vdaka za vycerpavajucu odpoved. :-)

a) mam uz prepatovku, takze to asi nie

b) neviem ako by sa to prepinalo a ci by to bolo jednoduchsie ako pouzivat to dratove ovladanie

c) ano, planujem nove reproduktory, tak snad take najdem, potrebujem totiz aj aby sa dali zavesit na stenu, ale tie co mam mi zatial stacia, takze to nebude skoro

d) to som si potom mohol kupit uz Fatality, ale ta stala dvojnasobok a ten predny panel bude asi drahy

Takze asi zatial zostanem pri to dratovom ovladani, este raz vdaka za pomoc.

Edit:

Staznosti smerovat na cinana ktory navrhol tvoj kejs.

Ja som si myslel ze Thermaltake je dobra znacka, nebolo to lacne a navyse za cenu niektorych ich modelov by sa dal poskladat cely pocitac. Neviem ci to niektory vobec podporuje.

tak kejs je to dobry ale tiez ho urcite robil cinan, to je dnes taka moda vsetko davat robit nejakym vyhulenym cinskym debilom a potom sa clovek nestaci divit. Keby si vedel kolko ja uz som komponent (hlavne vetrakov :))) povyhadzoval hned po kupe lebo to bol nepouzitelny kram, znacka/neznacka (a nielen cinske).
Momentalne planujem vyhodit uplne novy HDD Hitachi 160GB SATA, ptz vibruje 3x hlucnejsie ako stary Maxtor co som tam mal predtym. Resp. nie vyhodit bude do prace na testovanie. A kupim 2.5" disk tie nevibruju :-) Dufam ze ten cinsky 2.5" crep ktory kupim bude fungovat aspon par rokov, lebo ked nie tak vyhlasim cine virtualnu vojnu :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru