Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outlook 2016 - výchozí styl odstavce psané zprávy

Poradí mi prosím někdo, jak v Outlooku 2016 nastavit či změnit výchozí styl pro psaní nových zpráv a odpovědí na zprávy? Konkréně se mi jedná o to, aby mezery mezi odstavci byly trvale nastaveny na požadovanou hodnotu, a to jak pro nové zprávy, tak pro zprávy psané jako odpověď na přijatou zprávu.
Když provedu nastavení v okně nové zprávy přes menu: Formátování textu / Odstavec / Odsazení a mezery - Mezery, kliknu "Nastavit jako výchozí", zatrhnu "Všechny dokumenty založené na šabloně NormalEmail.dotm" a dám "Ok", tak to funguje u nových zpráv. Ale už nikoli u odpovědí na zprávy.
Pokud se pokusím totéž nastavení udělat v okně odpovědní zprávy, nejen že se toto nastavení neuloží a nijak se neprojeví u následně psaných odpovědních zpráv, ale dokonce se zruší již před tím takto provedené a funkční nastavení pro nové zprávy.
Podotýkám, že samozřejmě mám na mysli zprávy v HTML formátu. Výchozí styl je v obou případech psaní zprávy "Normální", ale u každého z nich je jiné nastavení mezer mezi odstavci.

Předmět Autor Datum
https://www.msoutlook.info/question/reply-with-a-message-template-via-quick-steps nový
karel 18.08.2017 20:14
karel
a počítáš s tím, že i přes takový čas co nad tím trávíš uživatelé co nemají Outlook uvidí tvůj email… nový
michalli 20.08.2017 21:59
michalli
:beer: uživatel si to nadšeně šlechtí, aby to mělo grafický vzhled jako odstavec vysázený ve wordu -… nový
lední brtník 20.08.2017 22:35
lední brtník
p.s.: problém je v tom, že pokud tobě někdo napsal, tak outlook načte jeho html email a respektuje j… nový
michalli 20.08.2017 22:58
michalli
Ano, uznávám, Vaše reakce mají něco do sebe. Také připouštím, že jsem detailista. Nejde mi o psaní m… nový
pavelo 22.08.2017 14:28
pavelo
všude tam, kde se ten překomplikovaný styl rozsype, bude odesílatel vypadat jako další neznalý začát… nový
lední brtník 22.08.2017 18:39
lední brtník
v outlooku taky vyřizuji firemní korespondenci (viz odkaz v profilu). doporučuju si zkusit poslat ma… poslední
michalli 25.08.2017 10:02
michalli

p.s.: problém je v tom, že pokud tobě někdo napsal, tak outlook načte jeho html email a respektuje jeho formátování. když odpovídáš musel bys na tvrdo změnit formátování na svoje, tzn. odpovíš označíš blok textu kde budeš psát a přeformátuješ to dle svého formátování v záložce Fomátování textu - Normální (pro běžný text ve zprávě). Nicméně má to svá úskalí, viz můj předchozí komentář.

Ano, uznávám, Vaše reakce mají něco do sebe. Také připouštím, že jsem detailista. Nejde mi o psaní mailů kamarádům, ale o pracovní korespondenci, kde chci, aby to nějak vypadalo. A právě proto, že nechci nad úpravami zpráv trávit opakovaně zbytečně čas, domníval jsem se, že lze vytvořit v Outlooku něco jako výchozí styl zprávy, který by zahrnoval písmo, formátování, odstavce apod., podobně jako ve Wordu. Chi toho tak moc, když jinak Outlook obsahuje desítky funkcí, které nikdo nikdy snad ani nevyužije? Řekl bych, že předchozí verze Outlooku (2010) měla v nastavení možnost něco jako "Použít pro psaní zpráv editor WORD" a tak veškeré formátování bylo bráno odtud tak, jak jsem to tam měl nastaveno.

všude tam, kde se ten překomplikovaný styl rozsype, bude odesílatel vypadat jako další neznalý začátečník.

doporučuju používat obyčejný text. rozumně malou kreativitu vyplýtvat na podpis s důležitými informacemi, zarovnaný klasicky zleva jako ostatní text.

něco jiného jsou automaticky vygenerované html maily z eshopu, které si své formátování udrží.
ale formátovat v něčem takovém odstavce ručně nedopadne dobře.
ve firmách mohou mít zavedený tag, který přidá patičku mailu s firemními logy - to je starost it crowd.

v outlooku taky vyřizuji firemní korespondenci (viz odkaz v profilu). doporučuju si zkusit poslat mail do seznamu, gmailu, outlooku a nechat odpovědět zpět (pokud se tak již nestalo), překvapí tě jak bude tvůj původní text vypadat (pokud nepřepne do plain/text). chápu co tím myslíš, ale na druhou stranu, to co vyblije jako html kód word není fakt dobrý nápad používat, je to tak pětinásobek prostého html emailu a ještě je kompatibilita dost pofiderní.

ostatně zkus si uložit nějaký dokument z wordu do html a otevři si jej v různých prohlížečích a zjistíš sám jak je přesně vykreslován tvůj vzorový dokument. chápu co tím myslíš, ale nezapomeň že číst se tvoje zprávy budou v nespočtu zařízení, kde je zobrazení závislé na interpretaci poštovního klienta a těch jsou desítky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru