Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upgrade pc

ja na zadny YT nepoukazoval, tak si kecy o pokurovani travy na lavicce nech (nebo podle sebe soudit tebe? :D)

X maka lip aniz bys neco nastavoval... no jasne, nic takovyho ti nevymlouvam :D ale staci si s nastavenim pohrat a stejne dobre bude slapat (nebo klidne i lip) nez stock 1600X a litr mi zustane v kapse... a maj ale vsechny +/- stejnej strop... s konvecnim chlazenim na 4GHz a to musis mit jeste stesti na dobrej kus a jedno jestli 1600 nebo 1600X. To mi proste nevymluvis (doma mam 1600, ale X uz sem v akci taky videl nejednou). Z toho xka obecne fakt nic vic nevymacknes nez ze 1600... obecne, jinak sam asi moc dobre vis ze kazdy cpu je kus od kusu jiny... ono ani ty intely se nedaj taktovat vsechny stejne podle nejakyho mustru, jedny zvladnou vic jiny min ikdyz sou jinak stejny.

K čemu bude tolik cores u her? Zatim k ničemu... klíčový slovo je zatim :D 4c4t s vyssim taktem na jadro bude lepsi v 90%, ale hoodne brzo zastara s tim jak de ted vyvoj dopredu, prijde coffe a intelácký "herní" 4c co dostanou hyperthreading... a i pocty jader u intelu porostou. Smer vyvoje je prozatim danej a uz se tomu vyvojari zacnou prizpusobovat a driv nebo pozdeji ty jadra navic budou vyuzivat i hry, stejne jako takovej BF1 uz krasne umi vyuzivat multithreadingu a dosahuje u 4c8t lepsich vysledku zatimco jiny hry sou na tom stejne jako 4c4t. S taktama to ani v budoucnu o moc víc než u nejlepších intelů nebude... už 5GHz na cpu s křemíkovou technologií je neefektivní (teplota roste s výkonem exponenciálně) a výrobní proces donekonečna zmenšovat nepude. Dokud nepřijdem na něco revolučního tak moc jinejch možností než přidávat na jádrech neni... jo bude to trvat, dva tri roky nez zacnem pozorovat vysledky, ale to bude doba kdy se budu smat a majitele 4c4t upgradovat.

Praveze ryzen5 dostal Kackovej i5 4c4T do situace kdy je maximalne pro OC hracicky a fps nahanece, coz jde mimo me (i7 uz je jina pisnicka ale o tom neni rec)... je sice hezky kdyz tam sviti trojciferny cislo ale na co kdyz monitor bliká na 60Hz. Vetsina zkratka nepozna rozdil ze ma herne o fous horsi cpu a uprimne, vetsinu lidi limituje gpu a ne cpu... a kdyz pomyslim i na to tak 4c4t uz bude kapku brzdit takovou GTX 1070 s kterou by si 6c12t ryzen poradil lip dle myho... na to si odpovez sam. Zkratka i na hry je podle me dnesni i5 nesmysl... ryzen je sice o chlup horsi, za to ma predpoklad utahnout highedovy grafiky mnohem efektivnejc, takze bude prostor na dalsi upgrade casem.

Naopak, kdybych si s taktovanim nechtel hrat tak koupim 1600X a pomalejsi ramky... Kazdej to mame hozeny jinak no :D Jako neni blbost kupovat X, ale jestli se nechce hrabat v biosu tak i ty ramky 3000MHz sou pak zbytecny... s tovarnim biosem nepobezi nejspis ani tech 2666 ale 2133 (nepodarilo se mi vic jak 2133 na zadny desce bez agesy 1.0.0.6, pak uz nebyl jedinej problem)... takze co da vic za cpu muze usetrit na ramkach pokud se v tom opravdu nebude chtit stourat. uff to sem se nejak rozepsal

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny