Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozšírenie operačnej pamäte

Dobre, takze zhniem co sa zatial podarilo a nepodarilo...

Este pred defaultom Biosu som skusil este raz zapojit vsetky styri ramky pri tych nastaveniach ako som mal (do slotov1-3 a 2-4). Pocitac sa po nastartovani hned vypinal.

Spravil som default Biosu (frekvencia z 2.66 na 3.00, clock ratio z 8x na 9x), frekvencia a casovanie ramky zostalo povodne (na 1066MHz). Vsetky styri ramky mi zase vypinali PC, tak som vybral jednu z tych bazarovych von a nechal tri (1-3, 2). Takto zapojene mi to vcera preslo aj memtestom, ale po nabehnuti wndowsu pocitac zachvilku zamrzol. Teraz s default biosu to vyzeralo byt v pohode - pootvaral som si graficke programi, zaroven spustil nahravanie obrazovky, spustil firefox (co mi vzdy takmer na 100% zahlty aj CPU aj ram) a tentokrat sa s pocitacom dalo pracovat akoby nic. Pripominam, ze nastavenie ramky ostalo stale na 1066MHz.

Znova som vosiel do Biosu a nastavil ramku na 800MHz. S tromi ramkami (stale 1-3, 2) mi pocitac fungoval stale v poriadku, aj ked som sa ho snazil vytazit. Akurat mi udrelo do usi, ze pri spustani po zmene nastaveni v biose ovela viac zacali hucat ventilatory. Po restarte a dalsom spusteni uz isli vetraky normalne.

Pri tejto frekvencii 800MHz som zase skusil zapojit aj tu stvrtu ramku, ale aj teraz mi pri vsetkych styroch proste pocitac po zapnuti hned padne a dookola sa neuspesne snazi o start. Este raz som skusil ci nie je problem v tom posledom slote (4) a vymenil som ramky 2 so 4. Nič. Vytiahol som 2ku a nechal 4ku (teda tie iste tri moduly, ako pri zapojeni 1-3, 2 iba som tu ramku z 2. slotu mal teraz v 4. slote). Pocitac nabehol a normalne pracoval.

Nechal som to zatial takto a pustil Memtest.

Moje poznamky: po zmene na 800MHz mi raz idu ventilatory hlasnejsie, raz normalne; bude ta jedna ramka vadna, alebo to este moze byt v niecok inom?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny