Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozšírenie operačnej pamäte

Bežím teraz teda na 6GB ramky. Takto prešli už predtým dvakrát Memtestom na 100%, včera večer som ich ešte nechal testovať dlhšie (cca 3 hod.) a tiež prešli.

Prečo mi aj v Memteste aj v CPU-Z pri všetkých troch vypisuje EXTREME DDR2 1066+, keď tie sú iba dve v DCH a tá tretia nie je Extreme Edition, ale Plus Serie. Sú vlastne totožné, len to obchodné označenie je rozdielné, alebo to prosto nevie rozlíšiť?

Podľa toho JEDECu by teraz mali íst ramky na 1.8V. Trocha sa divím, ako všetci reagujú na tu voltáž pri zapojení 1066MHz (2.3V) - jasne, ja som si študoval k tomu pár článkov a prešiel podobné diskusie, kde sa riešilo nastavenie ramiek, takže som zachytil, že to znižuje životnosť a výrobcovia tie čísla hádžu divne ako automobilky spotrebu paliva na 100km - ale ja som s týmto nastavením fungoval koľko, desať rokov. A to mám práveže dosť smolu pri výbere elektroniky - často sa mi podarí dostať vadný kus, veď aj teraz z dvoch ramiek jedná zlá - tak je to v šťastí, alebo sú tie reakcie len trocha prehnané?

Inač, ak sa zdá, že všetky štyri sloty na pamäť sú ok, oplatí sa mi skúsiť zohnať ešte jednú ramku z bazáru - dá sa zohnať ten istý kus z Plus Serie ako mám teraz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny