Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Padající router při připojení notebooku

Ahoj, máme v práci router TL-WR841N, k nimž jsou následujícím způsobem připojena zařízení:

- kabelem stolní pc barbone,
- kabelem tiskárna OKI MB472
- wifi mobil Huawei
- wifi mobil Xiaomi
- wifi notebook LENOVO
- wifi notebook HP

Síť nejvíce zatěžuje jeden notebook LENOVO a stolní pc (upload download) a občasně i tiskárna (síťový tisk a sken). Občas se stane, že internet vypadne, napíše to "bez internetu" a je potřeba router restartovat. Jakmile router z elektřiny vypojíme a zapneme znova, vše naběhne.

Máme vypozorováno, že když se připojí Lenovo, začne to být problémové, vždy, když lenovo připojeno není, vše šlape, jak má. Pády routeru jsou v nepravidelných intervalech, je schopné to spadnout 1× denně a je schopné to spadnout 5× za 5 minut.

Ze strany providera byly prověřeny kabely a signál a tam je vše v pořádku. Router byl již jednou reklamován a nový dělá to samé. Pády nastávají i ve chvíli, kdy tiskárna je nečinná a nejsou jí zadány žádné úkoly.

Už nevíme, v čem je problém, dokonce i provider (RIO MEDIA) si nedokáže určit, v čem je problém. Má někdo zkušenost? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyskusaj si pozicat lepsi router a to taky, ktory ma aspon 128MB RAM (napriklad Mikrotik). Som presv…
Kilo.Viktor 31.08.2017 10:38
Kilo.Viktor
Nechali jsme si doporučit jiný router, ale například TS Bohemia u routerů neuvádí velikost RAM, takž…
Aightie 06.09.2017 10:45
Aightie
Doporučení padlo: MIKROTIK (v poměru cena/výkon jednoznačně vítězí RB952mikrotik-rb952ui-5ac2nd). Ni…
touchwood 06.09.2017 10:57
touchwood
Mikrotik to pořešil :D :) díky poslední
Aightie 16.10.2017 12:07
Aightie

Vyskusaj si pozicat lepsi router a to taky, ktory ma aspon 128MB RAM (napriklad Mikrotik). Som presvedceny, ze s routrami, ktore maju viac RAM to padat nebude. Samozrejme ak sa problem tyka len straty spojenia na Internet a nie to, ze by spadlo bezratove spojenie na router (odpojilo by sa wifi z routra).

Nechali jsme si doporučit jiný router, ale například TS Bohemia u routerů neuvádí velikost RAM, takže výběr je celkem složitý. Při výpadku spadne celý router a je třeba ho restartovat, takže ani drátem připojená zařízení k routeru internet nemají.

Vysledovali jsme, že to je nutně tím Lenovem. Technici z RIO Media nám nebyli schopni pomoct, prý máme koupit druhý router speciálně pro to Lenovo, že prý to to Lenovo nějak přetěžuje mac adresama nebo co.

Jinak jedná se o zařízení Lenovo Ideapad 710S 13 ikb. Na jiných routerech uživateli Lenovo funguje normálně a síť neshazuje, jen tady u nás a jen to Lenovo. Zkoušeli jsme "místo něj" zapojit něco jiného - prostě ho od wifi odpojit a napojit tam jiná zařízení, ale jak jsem psal dříve: můžu tu mít všechno najednou a jede to, a jakmile se připojí Lenovo, tak to spadne a padá to, i když je Lenovo připojeno jako jediné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru