Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konečně pořádně zabalený HDD

Sorry za můj trochu off topic příspěvek, ale nedalo mi to, abych se nepodělil o moje "nadšení" z nově koupeného HDD. Tedy ani ne tak z HDD jako takového, ale z jeho balení.
Víme všichni jak je HDD citlivý na slušné zacházení a právě proto mě zaráží (či spíše štve) jakým způsobem jsou nové disky baleny. Tedy dá-li se vůbec o antistatickém pytlíku vůbec říci, že o nějaké balení jde. Dlouhou dobu kupuji víceméně HDD WD. Teď jsem se však rozhodl vyzkoušet jiný, levnější, přesto dle testů konkurenceschopný HDD Toshiba. I když co jsem tak v recenzích četl, Toshiba je značka pod kterou se prodávají a základ tvoří Hitachi. Ať tak či tak, koupil jsem 3TB HDD Toshiba E300 za cca 2270,- vč. DPH. Cena si myslím slušná a o to větší pak bylo moje překvapení, když jsem viděl balení disku - viz obrázky. Prostě nádhera a ptám se (i když zbytečně) proč ostatní velcí výrobci neudělají podobné balení. Vždyť o kolik to ten HDD může prodražit? A i kdyby, tak nevím jak vy, ale já bych si klidně za balení, které mi dá mnohem větší jistotu, že disk při přepravě neutrpí, pár korun připlatil. Vždyť z ceny samotného HDD by to byla zanedbatelná částka. Ostatně pamatuji dobu, kdy se HDD prodávaly v plastovém blistru, což také nebylo špatné.

[toshiba1.jpg]

[toshiba2.jpg]
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Předmět Autor Datum
Neuvažuj cenu obalu, ale přepravy. Do kontejneru se vejde sotva polovina těch hezky zabalených disků…
karel 30.08.2017 21:23
karel
No cena Ok akorát co jsem pročítal jsou celkem hlasitý po čase,k tomu balení to je asi fuk jak to do…
sambilionk 30.08.2017 21:52
sambilionk
To co je na fotce, je retail balení. To co vzpomínáš, je OEM balení. Ty disky chodí taky v krabici… poslední
touchwood 30.08.2017 21:53
touchwood

No cena Ok akorát co jsem pročítal jsou celkem hlasitý po čase,k tomu balení to je asi fuk jak to dostaneš Samsung byl ještě balenej v plastovým pouzdru to bylo Ok a nemusí to bejt zrovna krabice jak kráva,WD na to ser... ,ale všechny 3 HDD šlapou jak maj takže v tom problém zas tak nevidím.:-)

To co je na fotce, je retail balení.

To co vzpomínáš, je OEM balení. Ty disky chodí taky v krabici a pěnové vložce, jen ta krabice je trochu větší, bez barevného potisku a obsahuje 20 disků. A když její obsah obchodníci prodávají, tak logicky pošlou jen jeden disk "bez ochrany."

A plastový blistr používal AFAIK jen Seagate.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru