Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konečně pořádně zabalený HDD

Sorry za můj trochu off topic příspěvek, ale nedalo mi to, abych se nepodělil o moje "nadšení" z nově koupeného HDD. Tedy ani ne tak z HDD jako takového, ale z jeho balení.
Víme všichni jak je HDD citlivý na slušné zacházení a právě proto mě zaráží (či spíše štve) jakým způsobem jsou nové disky baleny. Tedy dá-li se vůbec o antistatickém pytlíku vůbec říci, že o nějaké balení jde. Dlouhou dobu kupuji víceméně HDD WD. Teď jsem se však rozhodl vyzkoušet jiný, levnější, přesto dle testů konkurenceschopný HDD Toshiba. I když co jsem tak v recenzích četl, Toshiba je značka pod kterou se prodávají a základ tvoří Hitachi. Ať tak či tak, koupil jsem 3TB HDD Toshiba E300 za cca 2270,- vč. DPH. Cena si myslím slušná a o to větší pak bylo moje překvapení, když jsem viděl balení disku - viz obrázky. Prostě nádhera a ptám se (i když zbytečně) proč ostatní velcí výrobci neudělají podobné balení. Vždyť o kolik to ten HDD může prodražit? A i kdyby, tak nevím jak vy, ale já bych si klidně za balení, které mi dá mnohem větší jistotu, že disk při přepravě neutrpí, pár korun připlatil. Vždyť z ceny samotného HDD by to byla zanedbatelná částka. Ostatně pamatuji dobu, kdy se HDD prodávaly v plastovém blistru, což také nebylo špatné.

[toshiba1.jpg]

[toshiba2.jpg]
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No cena Ok akorát co jsem pročítal jsou celkem hlasitý po čase,k tomu balení to je asi fuk jak to do… nový
sambilionk 30.08.2017 21:52
sambilionk
To co je na fotce, je retail balení. To co vzpomínáš, je OEM balení. Ty disky chodí taky v krabici… poslední
touchwood 30.08.2017 21:53
touchwood

No cena Ok akorát co jsem pročítal jsou celkem hlasitý po čase,k tomu balení to je asi fuk jak to dostaneš Samsung byl ještě balenej v plastovým pouzdru to bylo Ok a nemusí to bejt zrovna krabice jak kráva,WD na to ser... ,ale všechny 3 HDD šlapou jak maj takže v tom problém zas tak nevidím.:-)

To co je na fotce, je retail balení.

To co vzpomínáš, je OEM balení. Ty disky chodí taky v krabici a pěnové vložce, jen ta krabice je trochu větší, bez barevného potisku a obsahuje 20 disků. A když její obsah obchodníci prodávají, tak logicky pošlou jen jeden disk "bez ochrany."

A plastový blistr používal AFAIK jen Seagate.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru