Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktery jazyk nisi tridy zvolit

Dekuji Vam Wikan za poctivou odpoved.
Myslim, ze prozatim zustanu u toho Python (ktery mi zatim dovolim rict jde dohlavy zatim dobre, ale jsem teprve na zacatku druhym dnem), ta syntaxe (v pripade ze to pisu spravne) se mi libi, kdyz se podivam na c#sharp jde z toho docela strach, prozatim jeho syntaxu chapu tak, ze cod je rozdelen do codu obejmut v {}, kde asi (typuji) kuprikladu u funkce udam zda-li je public nebo private (podle toho co muze mit k te funkci pristup nebo z ni cist) a prave do tech {} zadam to telo te funkce a aji ta fukce je v dalsich {}, u toho Pythonu jsem si vsiml ze ten code se jen pise jako bych to jen rikal, "pavel ma 5 jablek jestli ma tonda 10 tak : " jenom je to vlastne prelozeny do anglictiny.
Jeste jsem natrefil na PyGame ktery ma taky zajimave moduly, v pripade ze mi ten Python pujde, mozna bych zkusil i to c# ktere uvadite (tedy nejaky mensi zacatek s javasript coz asi neni zcela to same co Java?), ve kterem jsem se dival jde udelat snad vsechno na co si clovek vzpomene a to i na vice platformach (ale to uz jsou opravdu kompleni programy) a jestli se mi alespon podari pochopit zaklad, by to mohlo byt prave to, co v podstate hledam.

Jen posleni otazecka k tomu c#, javascript, doporucil by jste nejakou literaturu ? Nebo nejaky rozumny prijem informaci po zacatecniky ?
A jake pracovni prostredi by jste doporucil, hodne vidim psat Visual Studio, existuje nejaky jiny IDE ktery je alespon z poloviny takovy, ale nezbira nekolik Gb na HDD ? (opravdu jen na nauceni, ne natvoreni komplexnich pogramu)
Jeste jednou vam opravdu 'uprimne' dekuji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny