Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nvidia Driver

Ufff, nějak těm blábolům nerozumím, řešíš to jak otázku nesmrtelnosti brouka...
Neexistuje horší či lepší ovladač, existují jen správné ovladače (určené pro Tvůj HW) a nesprávné ovladače (nejsou určené pro Tvůj HW). Vezmu to zjednodušeně:
- Předpokládejme, že máš správný ovladač od výrobce NB, verze třeba 1.
- Na webu výrobce grafického čipu najdeš novější ovladač verze 2 a nainstaluješ ho. Na 99 % přestane chodit přepínání grafik mezi integrovanou a samostatnou a mohou se objevit i modré smrti. Proč? Protože je to nesprávný ovladač!! Je novější, ale nefunguje správně, protože není určený pro Tvůj HW!
- Vlezeš tedy na web výrobce notebooku, stáhneš ovladač verze 1 a spustíš instalaci. Pravděpodobně instalátor zahlásí, že v systému již existuje novější ovladač a dá Ti možnost buď instalaci stornovat nebo v ní pokračovat (ještě Tě může vyzvat, ať nejprve tu novou verzi odinstaluješ). Samozřejmě dáš pokračovat, nainstaluje se správný ovladač verze 1 a začne opět fungovat přepínání grafik.

Výrobce notebooku má vždy správný a funkční ovladač; to, že není nejnovější, naprosto ničemu nevadí! Pouze v případech, kdy se objeví nějaké problémy, vydává výrobce notebooku novější verzi ovladače. Ovladač časem nehnije, nepráší se na něj ani neztrácí výkon. Naopak, novější verze ovladačů se na starém HW mohou chovat nepředvídatelně, protože výrobce grafického čipu nové ovladače testuje pouze na nových kartách, nikoli na 3 roky starých. Jediný problém může být při přechodu na nový systém, kdy např. notebook byl vyráběn v době, kdy existovaly jen Win7 a 8 a pokud bys tam chtěl instalovat Win10, máš smůlu, protože už výrobce notebooku ovladač pro Win10 nevyrobil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny