Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ASUS F556U - Notebook sa po zavretí krytu hibernuje.

V BIOSe default je, pretože som možnosť obnoviť do default nastavení použil :-D
Ja ti vravím, ja som v PC celkom dosť skúsený, windows/linux admin, preto mi nejde do hlavy čo toto robí...
Ale aby sa nepovedalo že neskúsim každú radu, za ktorú som mimoriadne vďačný, tak začnem.

1 - Asus Power4Grid Hybrid - úplne useless aplikácia, všetko čo nastavíš v nej nastavíš aj bez nej a nezaberá miesto a nežerie ramku.
a) Perfomance -> Pluggen In -> Sleep After: Never
b) Advanced settings -> Odpojenie pevného disku: nikdy (batéria a sieť) -> Tlačidlá napájania a kryt -> Nevykonať žiadnu akciu (pri všetkom)
2 - Ovládače - dal som na tvoju radu, aj keď nerad som stiahol ten doslovný balast, vďaka tomu sa mi odinštalovali novšie verzie, ktoré si Windows posťahoval sám a nulový efekt... Teda malo to efekt, zasa som musel všetko aktualizovať, keď som chcel mať aktuálne ovládače.
3 - BIOS - Samozrejme default. Obnovil som aj jeho nastavenia. Plus som dnes flashol nový update, ktorý opravuje pár chýb a nula bodov.
4 - Windows Update - Všetky aktualizácie nainštalované.
5 - Antivírus - ESET som odinštaloval, žiadna výhra - nulové riešenie (mimochodom, už si videl aby antivírus vypínal pc sám od seba? :-D )
6 - Podrobné nastavenia napájania mám nastavené. S nimi fungovalo všetko tak týždeň.
7 - Hardvérovú chybu môžem vylúčiť. Jedine že by ten notebook vedel skrývať hardvérovú chybu vždy týždeň od čistej inštalácie.
8 - Event Viewer - nula bodov, okrem jedného erroru, ktorý na to vypínanie nemá žiadny vplyv.
9 - História aktualizácii - Nič zvláštne, všetky veci by mali byť ok, žiadny update na driver tam nebol po týždni.
10 - Hibernácia - jo, skúsil som aj dať inú akciu po zavretí krytu a dal som reštart a potom zasa naspäť a tiež nič.
11 - Nastavujem energetický profil, ktorý sa používa. Kontrolujem to cez správu napájania a tak isto aj cez cmd. Tam pekne vypíše, ktorý profil sa aktuálne používa + aké sú nastavenia.
12 - Zvyčajne všetko nastavujem len cez ovládací panel - tie nové nastavenia vo Windows 10 sú dosť osekané. Ale skontroloval som aj tie nastavenia a sedia presne s nastaveniami, ktoré sú uvedené v ovládacom paneli.

Poviem ti, ak by som mal možnosť ísť späť na recovery od asusu, tak by som aj tak nešiel. Každý Asus notebook, ktorý sa mi dostal do rúk, bol bohužiaľ s tým windowsom nepoužiteľný aj po veľkom zásahu. Systém vyťažený na 100% vždy a celý notebook zasekaný. Reklamných aplikácii plný klobúk a trošku. Preto čistá inštalácia, ktorá má dôležité (teraz už aj nedôležité) ovládače.

Inak, notebook sa neprehrieva, robí to aj pri zapnutom chrome, kde beží hudba a zatvorím kryt. Notebook sa prepne už teraz do spánku po 6-8 minutách. Vždy je to niečo medzi tým.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny