Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešenoAnketa [Anketa] JavaScript libraries, frameworks and tools.

Zdravím, chcel by som počuť Váš názor na Javascriptové knihovny, frameworky a toolky, ktoré používate, a ktoré sú podla Vás tie "najlepšie" resp. aký máte na ne názor, čo považujete za plusy a mínusy daných knihovní, frameworkov a tooliek?

Ostatne čo sa týka hlasovania, je tu možnosť maximálne 10 odpovedí, preto som zlúčil odpovede Lodash a Underscore kedže sa jedná celkom o hodne podobné knihovny. Naopak som rozdelil AngularJS a Angular 2/4.x ktoré síce majú stejný názov, ale v podstate to beru ako 2 frameworky, protože 2/4.x je oproti jedničke značne rozdielny.

Prosím Vás, snažte sa hlasovať ideálne max 3-4 odpovede....

Ak budete hlasovať Jiné, bol by som rád keby ste aj napísali komentár k danej knihovni či danému frameworku.

JS Libraries, Frameworks, tools?

25%
25%
0%
13%
0%
13%
0%
0%
0%
25%

Předmět Autor Datum
Ja osobne najradšej používam jQuery a AngularJS... jQuery mi prijde hodne intuitívny, logický a jed…
Mlocik97 11.09.2017 14:09
Mlocik97
React - s ničím jiným jsem se zatím nesetkal.
MašinkaTomáš 11.09.2017 15:49
MašinkaTomáš
Nejde mi hlasovat, skáče tam chyba. Jinak jsem dával hlasy pro React a Jiné: http://bobril.com/
Wikan 11.09.2017 14:25
Wikan
Nic takového nepoužívám. Alespoň s tím pak neotravuju v Poradně. :-D
IQ37 11.09.2017 14:57
IQ37
Hlasoval som za Jiné - Vanilla JS. Frameworky nepoužívam, JavaScript poskytuje všetko, čo potrebujem…
moose 11.09.2017 15:51
moose
Moje zkušenost a postřehy: Používal sem Angular 1.x, dost se mi líbily novinky v 1.3; paralelně s A… poslední
Pavel 11.09.2017 18:54
Pavel

Ja osobne najradšej používam jQuery a AngularJS...

jQuery mi prijde hodne intuitívny, logický a jednoduchý, zároveň bych povedal že vätšina ďalších "vecí" je založená na ňom (napr. Bootstrap s ktorým neumím, a neviem sa ho naučiť). Negatíva tu veľmi ani nevidím.

Na AngularJS bych ešte nemal mať názor, kedže s ním ešte moc do hloubky neumím, ovšem mi to prijde taký dobrý framework, logický i když už ne tak jednoduchý. Zápory bych považoval možno vätšia zložitosť, a určité problémy ak používate jQuery v Angular App.

Skúšal som i React, ten mi však neprišiel tak logický, prišiel mi kus viac chaotickejší, aj keď pomerne jednoduchý...

Hlasoval som za Jiné - Vanilla JS. Frameworky nepoužívam, JavaScript poskytuje všetko, čo potrebujem. Používam TypeScript.

Edit: A názor? Všetko sú to použiteľné technológie. Z Reactu sa mi páči JSX (resp. v mojom prípade TSX), takže občas ho používam s tým, že mám vlastnú implementáciu React triedy, keďže nepotrebujem ďalšiu vrstvu medzi DOM a JSX elementami.

jQuery je dobré hlavne pri podpore starších prehliadačov, ale už sa dá našťastie dosť často vyhovoriť na to, že príliš staré prehliadače nepodporujem. Stránky, ktoré píšem fungujú bud všade vďaka tomu, že používam progresívne zlepšovanie, alebo potom len v aktuálnych verziách prehliadačov, keď používam len JavaScript a ide skôr o aplikácie.

Moje zkušenost a postřehy:

Používal sem Angular 1.x, dost se mi líbily novinky v 1.3; paralelně s Angularem jsem ještě používal Ionic 1.x
Poté jsem přešel na VueJS 2.x a vůbec nelituju; VueJS si strašně chválím, má výbornou dokumentaci a přijde mi pochopitelnější a jednodušší než Angular.

Pro moje použití - psaní mobilních aplikací - se dá v pohodě zkombinovat VueJS a OnsenUI nebo VueJS a Framework7 (to je můj případ, tohle používám místo dřívějšího Ionicu). Možností je víc než tyto dvě zmíněné.

S VueJS jsem spokojen a nenapadá mě žádný problém či těžkopádnost, ale já řeším jen jednoduchý věci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru