Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Vyplatí se 144Hz monitor?

Na zaciatok ti verim, ze obraz moze blikat...z principu technologie to vsak nie je nutnost, takze skor by som povedal, ze je to zla implementacia technologie.
Navyse...este z cias CRT si pamatam, ze 99% zakaznikov nevidelo blikanie monitora na 60 ci 75Hz hoci ja s mojich chorym zrakom som to videl uz z dialky. Mozno prave preto som na to citlivy. Vnimal som este dokonca aj 85Hz ako jemne trasenie obrazu a az na 100Hz sa mi zdal obraz uz konecne "kludny".
Vzdy ma fascinovalo preco ludia, ktory maju lepsi zrak ako ja toto nevidia. Niektorym pomohlo ak som im otvoril cisto bielu plochu (napr word dokument) a ked sa uprene zadivali tak priznavali uz nejake blikotanie, ale je mozne, ze som im to len vsugeroval, alebo mi chceli spravit radost;o).
A toto som zazival x-rokov a mam to na vzorke stoviek ludi potvrdene. Ludske oko je proste organ, ktory sa veeelmi lahko osalit.
K tvojmu videu mam tieto vyhrady...neukazuje nic, pretoze bolo tocene 240fps, navyse vsetky videa maju tu magicku vlastnost, ze casto ukazuju nieco, co mi realne nevidime...klasicky priklad su pasy cez obraz zname z cias CRT monitorov, ktore bolo vidiet v kazdej TV reportazi. Na tvojom videu vidiet stmavovanie obrazovky prave vdaka 240fps natacaniu, takze vypovedna hodnota je nula...zostava len verit tvojmu tvrdeniu, ze vidis blikanie obrazu.
Osobne by som najviac ocenil keby niekto mal odkaz na blind test, idealne na vacsej vzorke, idealne beznych ludi, idealne testovanych v roznych podmienkach (praca na desktope, hranie, videa...atd). Takemuto testo by som ja osobne celkom veril, dovtedy sa drzim fyziky a svojich vlastnych osobnych skusenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny