Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HTML - předání hodnoty z webserveru na jiný webserver

Podle toho jestli i na tom druhém webserveru potřebuješ ty data z toho prvního webserveru nebo ne a podle toho jak rychle chceš ty data mít v prohlížeči aktuální.
Například pokud na tom druhém webserveru chceš mít jen webovou stránku a data v prohlížeči se můžou načítat z toho prvního webserveru a data v prohlížeči chceš mít co nejaktuálnější, tak na tom druhém webserveru měj jen webovou stránku, na tom prvním webserveru udělej websocket server na posílání dat v json a pokud si někdo zobrazí pak webovou stránku z druhého webserveru, stránka se mu zobrazí z druhého webserveru, ale data z prvního, přičemž se mu ty data budou aktualizovat v prohlížeči automaticky přes websockets "live" přes stahování json, takže pak uživatel jeden krát zobrazí tu webovou stránku a může pak sledovat živě průběh teploty jak dlouho chce a to zpoždění toho co uživatel uvidí oproti prvnímu webovému serveru (respektive třeba teplotě na čidle) bude řádově v milisekundách. Příkladem takového použití je například sázky živě na tipsportu, je to založené na websockets.
Toto je nejsofistikovanější, ale taky nesložitější řešení, naprogramovat websocket server a klientskou appku není nic jednoduchého.
A pak tu jsou ty jednodušší řešení, některá tu už byla popisována.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny